Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan çevirme tarifi [GYT]

Patlıcan çevirme tarifi [GYT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

7 adet patlıcan
700 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar su
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı
Tuz,
karabiber,
yenibahar
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Patlıcan Çevirme Yapılışı
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin Et kızarınca, salçayı 5 su bardağı sıcak suyla açıp üzerine ekleyin Tuz ve baharatları katın Et yumuşayana dek pişirin Patlıcanların üst kısmından ince bir kabuk kesin ve 34 mm kalınlığında boydan boya dilimleyin Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletip, sudan geçirin ve süzün Pişen eti çok büyük olmayan yayvan bir tencerenin ortasına koyun Kızarttığınız patlıcanları etin üzerine tencerenin kenarı boyunca boşluk bırakmadan dizinEtin üstüne pirinci koyun Patlıcanların dışarı sarkan kenarlarını pirincin üzerine kapatın Eti haşladığınız sudan patlıcanların üzerini 1 parmak geçecek kadar (et suyu eksik gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz) tencereye ilave edin Üzerine tabak yerleştirin Kapağını kapatıp, pişmeye bırakın Su kaynayınca ocağı kısın ve pirinç yumuşayana dek pişirin 5 dakika dinlendirdikten sonra bir tabağa ters çevirip çıkarın Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika sonra alın Kabuklarını soyun 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, badem ve antepfıstığını kavurun Patlıcan çevirmenin üzerine döküp servis yapın
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt