iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Patlıcan Dolma Turşusu
1 poşet Dr Oetker Turşukur
3 ½ su bardağı su
2 ½ çay bardağı sirke
6 7 adet orta boy patlıcan
2 ½ su bardağı su (kaynatmak için)
1 çay kaşığı tuz
250 g ince doğranmış lahana
2 adet ince doğranmış kırmızıbiber
2 adet ince doğranmış sivri biber
5 6 dal ince doğranmış kereviz sapı
kereviz sapı (bağlamak için)
5 6 diş sarımsak
Hazırlanışı
1
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın 510 dakika soğutup cam kaba boşaltın Üzerine Turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın
Patlıcanların bir taraflarını bıçak yardımı ile uzunlamasına keserek açın Bir tencereye su doldurup tuz ekleyin ve kaynatın Patlıcanları kaynayan suya koyun, 67 dakika kaynatıp ocaktan alın Süzgüye alıp soğuyuncaya kadar bekletin
Lahana, kırmızıbiber, sivri biber ve ince doğranmış kereviz saplarını derin bir kaba alın, karıştırıp patlıcanların içlerine doldurun ve kereviz sapı ile bağlayın Aralara sarımsakları koyarak kavanozlara doldurun Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin Bu salamura karışımını dolmaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın
Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 1020 günde turşunuz olur
Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin
Arzuya göre turşuyu daha fazla sayıda minik patlıcanları doldurarak da hazırlayabilirsiniz
Beslenme bilgileri * Patlıcan Dolma Turşusu
* Patlıcan Dolma Turşusu
1 poşet Dr Oetker Turşukur
3 ½ su bardağı su
2 ½ çay bardağı sirke
6 7 adet orta boy patlıcan
2 ½ su bardağı su (kaynatmak için)
1 çay kaşığı tuz
250 g ince doğranmış lahana
2 adet ince doğranmış kırmızıbiber
2 adet ince doğranmış sivri biber
5 6 dal ince doğranmış kereviz sapı
kereviz sapı (bağlamak için)
5 6 diş sarımsak
Hazırlanışı
1
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın 510 dakika soğutup cam kaba boşaltın Üzerine Turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın
Patlıcanların bir taraflarını bıçak yardımı ile uzunlamasına keserek açın Bir tencereye su doldurup tuz ekleyin ve kaynatın Patlıcanları kaynayan suya koyun, 67 dakika kaynatıp ocaktan alın Süzgüye alıp soğuyuncaya kadar bekletin
Lahana, kırmızıbiber, sivri biber ve ince doğranmış kereviz saplarını derin bir kaba alın, karıştırıp patlıcanların içlerine doldurun ve kereviz sapı ile bağlayın Aralara sarımsakları koyarak kavanozlara doldurun Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin Bu salamura karışımını dolmaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın
Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 1020 günde turşunuz olur
Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin
Arzuya göre turşuyu daha fazla sayıda minik patlıcanları doldurarak da hazırlayabilirsiniz
Beslenme bilgileri * Patlıcan Dolma Turşusu