Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Dolma Turşusu

Patlıcan Dolma Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Patlıcan Dolma Turşusu

1 poşet Dr Oetker Turşukur
3 ½ su bardağı su
2 ½ çay bardağı sirke
6 7 adet orta boy patlıcan
2 ½ su bardağı su (kaynatmak için)
1 çay kaşığı tuz
250 g ince doğranmış lahana
2 adet ince doğranmış kırmızıbiber
2 adet ince doğranmış sivri biber
5 6 dal ince doğranmış kereviz sapı
kereviz sapı (bağlamak için)
5 6 diş sarımsak
Hazırlanışı

1
Hazırlanışı:

Suyu kaynatıp ocaktan alın 510 dakika soğutup cam kaba boşaltın Üzerine Turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın

Patlıcanların bir taraflarını bıçak yardımı ile uzunlamasına keserek açın Bir tencereye su doldurup tuz ekleyin ve kaynatın Patlıcanları kaynayan suya koyun, 67 dakika kaynatıp ocaktan alın Süzgüye alıp soğuyuncaya kadar bekletin

Lahana, kırmızıbiber, sivri biber ve ince doğranmış kereviz saplarını derin bir kaba alın, karıştırıp patlıcanların içlerine doldurun ve kereviz sapı ile bağlayın Aralara sarımsakları koyarak kavanozlara doldurun Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin Bu salamura karışımını dolmaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın

Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 1020 günde turşunuz olur

Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin



Arzuya göre turşuyu daha fazla sayıda minik patlıcanları doldurarak da hazırlayabilirsiniz

Beslenme bilgileri * Patlıcan Dolma Turşusu

 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt