iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler
2 adet orta boy tophane patlıcan,
1 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 adet büyük diş sarımsak,
1 çay kaşığı tuz
Patlıcan Ezme Yapılışı
Patlıcanları közleyelim
İçlerini çıkarıp süzgeç içine alalım ve alt kısmına suyunu çekmesi için havlu kağıt koyalım
Yaklaşık bu şekilde en az yarım saat bekletelim
Patlıcan ezmenin sulu olmaması ve iyi netice almak için bu işlemi yapmamız gerekir
Sarımsakları ve tuzu beraber iyice ezip rondoya alalım
Üzerine patlıcanları ilave edip rondoyu 2 dakika çalıştıralım
Üzerine yoğurdu ve zeytin yağını ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar tekrar rondodan geçirelim
Çok lezzetli patlıcan ezmemizi servis tabağına alıp soğuk olarak servis yapın
Patlıcan ezmesi lezzetli bir meze çeşididir
Tuz miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 adet orta boy tophane patlıcan,
1 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 adet büyük diş sarımsak,
1 çay kaşığı tuz
Patlıcan Ezme Yapılışı
Patlıcanları közleyelim
İçlerini çıkarıp süzgeç içine alalım ve alt kısmına suyunu çekmesi için havlu kağıt koyalım
Yaklaşık bu şekilde en az yarım saat bekletelim
Patlıcan ezmenin sulu olmaması ve iyi netice almak için bu işlemi yapmamız gerekir
Sarımsakları ve tuzu beraber iyice ezip rondoya alalım
Üzerine patlıcanları ilave edip rondoyu 2 dakika çalıştıralım
Üzerine yoğurdu ve zeytin yağını ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar tekrar rondodan geçirelim
Çok lezzetli patlıcan ezmemizi servis tabağına alıp soğuk olarak servis yapın
Patlıcan ezmesi lezzetli bir meze çeşididir
Tuz miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız