iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet patlıcan
*150 gr kıyma
*45 adet domates
*1 orta boy kuru soğan
*23 adet biber
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra ince ve uzun doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz, havlu peçete üzerine alıp yağlarını çektiriyoruz Kuru soğanlarımızı ince ince doğradıktan sonra kavurmaya başlıyoruz üzerine doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz Soğanlarımızı yumuşayınca üzerine kıymamızı da ilave ediyoruz Rengi değişince bir tane domates rendesi ve baharatlarımızı da ilave edip suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz ve maydanozlarımızı katıyoruz Kızaran patlıcanlarımızı fırın kabımızın kenarlarını kapatacak şekilde diziyoruz Tabanda kalan boşluğu ise kabuklarını soyduğumuz domateslerle kapatıyoruz ve üzerine kıymalı iç harcımızı her yerine eşit şekilde dağıttıktan sonra yine bir tane kabuğu soyulmuş domateslerimizi diziyor ve kenarlardaki patlıcanları harcın üzerine kapatıyoruz Salçayı bir miktar suda çözdürüp patlıcanların üzerine döküyoruz Su miktarımız patlıcanların hizasına kadar gelsin yeter Fırına verdikten sonra yaklaşık 3540 dk daha pişiriyoruz Herkese Afiyet olsun
*
*56 adet patlıcan
*150 gr kıyma
*45 adet domates
*1 orta boy kuru soğan
*23 adet biber
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı alacalı soyduktan sonra ince ve uzun doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz, havlu peçete üzerine alıp yağlarını çektiriyoruz Kuru soğanlarımızı ince ince doğradıktan sonra kavurmaya başlıyoruz üzerine doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz Soğanlarımızı yumuşayınca üzerine kıymamızı da ilave ediyoruz Rengi değişince bir tane domates rendesi ve baharatlarımızı da ilave edip suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz ve maydanozlarımızı katıyoruz Kızaran patlıcanlarımızı fırın kabımızın kenarlarını kapatacak şekilde diziyoruz Tabanda kalan boşluğu ise kabuklarını soyduğumuz domateslerle kapatıyoruz ve üzerine kıymalı iç harcımızı her yerine eşit şekilde dağıttıktan sonra yine bir tane kabuğu soyulmuş domateslerimizi diziyor ve kenarlardaki patlıcanları harcın üzerine kapatıyoruz Salçayı bir miktar suda çözdürüp patlıcanların üzerine döküyoruz Su miktarımız patlıcanların hizasına kadar gelsin yeter Fırına verdikten sonra yaklaşık 3540 dk daha pişiriyoruz Herkese Afiyet olsun
*