iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için(kıyma harcı);
*2 adet soğan
*3 adet domates
*Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
*Yarım kilo kadar kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*2 diş Sarımsak
*Maydanoz(ArzuyaGöre)
*Tuz – Karabiber – Pulbiber
*Orta boy Patates
Kaplamak için ;
*Uzun boy 1 kg kadar patlıcan
*Domates
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar öncelikle iç harcımızı yapalım bu harcımız karnıyarık yaparken kullandığımız iç harcıyla aynı şekilde yapılıyor Öncelikle kıymamızı tavamıza alalım çok az sıvı yağ ile o tavada ısınırken soğanlarımızı küçük küçük kare doğrayalım ve tavamıza alalım Kıyma ,soğan kavuralım renkleri pembeleşince kabuğu doğranmış kare kare kesilmiş domateslerimizi dökelim tekrar karıştıralım ardından salçamızı ve sarımsaklarımızı(ince ince kesilmiş) ilave ediyoruz sonrasında baharatlarımızı dökelim tadı yerine gelip piştiğini anladığınızda ocaktan almaya yakın ince doğranmış maydanozları ilave edelim ve harcımız hazır
Ve sonrasında pateteslerimizi yuvarlak ince şekilde doğrayalım, patlıcanıda uzun uzun keselim Bu ikiliyi kızgın yağda kızartıyoruz ve peçete serilmiş tabağa alıyoruz
Gelelim borcamımıza dizmeye bunu aşağıda görselerde gösterdiğim gibi yapabilirsiniz sonrasında biten yemeğimizin üstüne salçalı su yapıp çok fazla olmamak şartıyla göz kararı dökelim sonrasında firınınıza alın kontrollü bir şekilde pişirelim yaklaşık 4045 dk sürer (bazıları önceden kızartmaz patetesleri direk dizer tabağına ama ben hepsini kızartıp fırına atıyorum hem daha iyi tat alıyor hem daha iyi pişiyor) Ve maydanoz ,domates yardımıyla fırından çıkan yemeğinizi süsleyebilirsiniz dilediğiniz gibi (servis edilişi çok pratik ve çok kolaydır)
AFİYET ŞİFA OLSUN İNŞALLAH
*2 adet soğan
*3 adet domates
*Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
*Yarım kilo kadar kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*2 diş Sarımsak
*Maydanoz(ArzuyaGöre)
*Tuz – Karabiber – Pulbiber
*Orta boy Patates
Kaplamak için ;
*Uzun boy 1 kg kadar patlıcan
*Domates
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar öncelikle iç harcımızı yapalım bu harcımız karnıyarık yaparken kullandığımız iç harcıyla aynı şekilde yapılıyor Öncelikle kıymamızı tavamıza alalım çok az sıvı yağ ile o tavada ısınırken soğanlarımızı küçük küçük kare doğrayalım ve tavamıza alalım Kıyma ,soğan kavuralım renkleri pembeleşince kabuğu doğranmış kare kare kesilmiş domateslerimizi dökelim tekrar karıştıralım ardından salçamızı ve sarımsaklarımızı(ince ince kesilmiş) ilave ediyoruz sonrasında baharatlarımızı dökelim tadı yerine gelip piştiğini anladığınızda ocaktan almaya yakın ince doğranmış maydanozları ilave edelim ve harcımız hazır
Ve sonrasında pateteslerimizi yuvarlak ince şekilde doğrayalım, patlıcanıda uzun uzun keselim Bu ikiliyi kızgın yağda kızartıyoruz ve peçete serilmiş tabağa alıyoruz
Gelelim borcamımıza dizmeye bunu aşağıda görselerde gösterdiğim gibi yapabilirsiniz sonrasında biten yemeğimizin üstüne salçalı su yapıp çok fazla olmamak şartıyla göz kararı dökelim sonrasında firınınıza alın kontrollü bir şekilde pişirelim yaklaşık 4045 dk sürer (bazıları önceden kızartmaz patetesleri direk dizer tabağına ama ben hepsini kızartıp fırına atıyorum hem daha iyi tat alıyor hem daha iyi pişiyor) Ve maydanoz ,domates yardımıyla fırından çıkan yemeğinizi süsleyebilirsiniz dilediğiniz gibi (servis edilişi çok pratik ve çok kolaydır)
AFİYET ŞİFA OLSUN İNŞALLAH