Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Kebabı Antep Usulü (Annemin Elinden)

Patlıcan Kebabı Antep Usulü (Annemin Elinden)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcan Kebabı Antep Usulü (Annemin Elinden) Tarifi İçin Malzemeler

*2 kg kemer patlıcan
*12 kg yağlı bıçak kıyması
*Domates biber
*Tuz
*Karabiber

Sosu İçin;


*12 limon
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 bardak su (200 ml)

Patlıcan Kebabı Antep Usulü (Annemin Elinden) Tarifi Yapılışı Mübarek ramazan ayımızda orucumuzu tutarken her gün ne pişirsek acaba diye düşünürken akıllarda kalabilecek bir tarif paylaşıyorum arkdaşlar sizinle Sevgili annemin bugün iftar konuğu olduğumuzdan yemekler ondan onun elinin lezzetinden
Patlıcanlarımız yıkanıp resimdeki gibi kesilir
Kıymamıza tuz ve karabiberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz Ortalama 3 parmak eninde kestiğimiz patlıcanların arasına 1 et 1 patlıcan şeklince diziyoruz Hazırladığımız kebamızı 45 dk fırında pişiriyoruz Dilerseniz biraz piştikten sonra üstüne domates biberini ekleyip pişirin ya da başka bir kapta fırında pişirebilirsiniz
1 su barağı suya limon ve tuzu koyup karıştırıyoruz
Yemeğimizi fırından aldıktan sonra sosu döküp üstünü kapatıp sıcak fırında demlenmeye bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun yapanların eline sağlık hayırlı iftarlar olsun
 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt