Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan kızartması nasıl yapılır? Yağ çekmeden patlıcanları kızartmanın pratik yolu

Patlıcan kızartması nasıl yapılır? Yağ çekmeden patlıcanları kızartmanın pratik yolu
0
82

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
enfes_patlican_kizartmasi_nasil_yapilir_yag_cekmeden_patlicanlar_nasil_kizartilir_1560329247_3928.jpg

Özellikle yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler arasından en sevilenidir. Ancak yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz marifet ister. Peki evde muhteşem bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ çekmeden patlıcanlar nasıl kızartılır? Püf noktalarıyla beraber haberimizde bulabilirsiniz.

Patlıcan; günün her saatine yakışan ister piknikte isterseniz en özel misafirlere bile hazırlayabileceğiniz enfes bir besindir. Özellikle doyurucu özelliğinden dolayı vejetaryenler tarafından tercih edilen patlıcan, A vitamini deposudur. Aynı zamanda C,E ve K vitaminleri içermektedir. Ayrıca, potasyum, magnezyum, sodyum açısından çok zengindir. Mutfakta çok yaygın olarak kullanılan patlıcan, en çok da kızartma olarak sofralarda yerini alır. Patlıcan kızartırken yaşanan en büyük sorunlardan biri aşırı yağ çekmesidir. Peki yağ çekmeden patlıcan nasıl kızartılır?

PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet uzun patlıcan

Sosu için;

2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
1 fiske karbonat
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

PAzzy_1560328650_6761.jpg

YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayarak alaca bir şekilde soyun. Daha sonra orta kalınlıkta isterseniz uzun uzun isterseniz de halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suyun içerisine koyarak bekletin.

Ardından derin bir kaseye yumurtaları unu tuzu kabartma tozunu ve karbonatı koyup pürüzsüz olacak şekilde tel çırpıcıyla iyice çırpın. Üzerine sütü ilave edip tekrar çırpın.

Tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Patlıcan dilimlerini sosa bulayarak, kızgın yağda ve orta ateşte arkalı önlü güzelce kızartın.

Havlu kağıt serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektirin. Hepsini kızarttıktan sonra sarımsaklı yoğurtla sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

bM2IV_1560328701_7145.jpg

YAĞ ÇEKMEDEN PATLICANLARI KIZARTMANIN PÜF NOKTALARI

Öncelikle patlıcanlarınızı güzelce yıkayarak işe başlayın. Patlıcanı alacalı soyarak kızartmak hem lezzet açısından önemli hem de patlıcanın kızartma süresini kısaltıyor. Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları bütün halde bol tuzlu soğuk suyun içerisinde bekletin. İlk siyah acı suyu bu şekilde çıkacaktır. Ardından soğuk ve tuzlu bu suyu boşaltın, patlıcanlarınızı dilediğiniz şekilde doğrayın. Yeniden bol tuzlu ve soğuk bir su hazırlayıp patlıcan dilimlerini içerisine koyun.

Suyun rengi değişene kadar içerisinde bekletin. Soğuk ve bol tuzlu bir suyun içerisinde bekleyen patlıcanlar daha az yağ çekecektir. Bu sırada bir tavanın içerisine sıvı yağınızı ilave edin. Bu aşamada zeytinyağı kullanırsanız patlıcanlarınız daha az yağ çekecektir. Bu yağın içerisine 1 çay kaşığı kadar sirke ilave edin. Sirkeyi yağ kızmadan henüz ocağın üzerine koymadan eklemeniz önemli.

b77dv_1560328851_7854.jpg

Bu şekilde patlıcanlarınızın yağ çekmesini engellemiş olursunuz. Patlıcanları sudan çıkarın ve kağıt havlunun üzerinde tüm sularından arındırın, kurulayın. Üzerine tuz ilave edin. Yağ kızınca kuruladığınız ve tuzladığınız patlıcanları yağa atın ve kızartın. Orta ateşte ya da yüksek ateşte kızartmaya özen gösterin. Kısık ateşte yağ çekecektir. Bu nedenle ateşin seviyesine çok dikkat edin.

Pişen patlıcanlarınızı kevgir yardımıyla ocaktan alın ve kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın. 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Bilhassa yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler ortasından en sevilenidir. Lakin yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz beceri ister. Pekala konutta süper bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Özellikle yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler arasından en sevilenidir. Ancak yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz marifet ister. Peki evde muhteşem bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Özellikle yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler arasından en sevilenidir. Ancak yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz marifet ister. Peki evde muhteşem bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Münhasıran yaz aylarında ana yemekler mahalline kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha ziyade tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler arasından en sevilenidir. Fakat yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz marifet velev. Pekala konutta mükemmel bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Patlıcan çeşitli yemek seçenekleriyle bir çok ailede tercih edilen favori yiyecektir. Patlıcan kızartması yapılırken zeytinyağ konulması, patlıcanların fazla yağ çekmesine neden olmaktadır. Bunun için yapılması gereken bir kaç pratik çözüm önerilerini sizler için sıraladık. Peki, patlıcan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
858,528Konular
981,476Mesajlar
31,409Kullanıcılar
byemredagdagSon üye
Üst Alt