iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*İsteğe bağlı patlıcan (1 kg, 2 kg vs )
*İsteğe bağlı domates (1 kg, 2 kg vs )
*İsteğe bağlı yeşil biber (1 kg, 2 kg vs )
*Tuz
*Su
*Kebap şişi
Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Patlıcan, domates ve biberi fotoğrafta görülen büyüklükte doğrayın Konserve yapılacak kavanozu temiz bir şekilde yıkayın Domates ve biberi karışık olarak kavanoza koyun Kavanoza koyduktan sonra elinizle bastırın üzerine, fotoğraftaki gibi Kavanoz dolana kadar patlıcan koyun ve elinizle bastırın Büyük kavanoz kullanıyorsanız bir tatlı kaşığı küçük kavanoz kullanıyorsanız bir şeker kaşığı tuz atın ve üzerini su doldurun Kebap şişini üç yerden kavanozun dibine kadar batırın Bu işlemi suyun kavanozun tamamına dağılması amacıyla yapıyoruz Son olarak kavanozları derin bir tencereye dizip, üzerine bir parmak basacak şekilde su doldurup kaynatın Kaynayınca altını kısın Kısık ateşte su kavanoz kapağının altına inene kadar kaynatıp kapatın Serin bir ortamda bir yıla kadar bekletilebilir, ben bu güne kadar hiç konservemin bozulduğunu görmedim Şimdiden afiyet olsun
Taze fasulye, bamya ve domates konservesi aynı şekilde hazırlanabilir
*İsteğe bağlı patlıcan (1 kg, 2 kg vs )
*İsteğe bağlı domates (1 kg, 2 kg vs )
*İsteğe bağlı yeşil biber (1 kg, 2 kg vs )
*Tuz
*Su
*Kebap şişi
Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Patlıcan, domates ve biberi fotoğrafta görülen büyüklükte doğrayın Konserve yapılacak kavanozu temiz bir şekilde yıkayın Domates ve biberi karışık olarak kavanoza koyun Kavanoza koyduktan sonra elinizle bastırın üzerine, fotoğraftaki gibi Kavanoz dolana kadar patlıcan koyun ve elinizle bastırın Büyük kavanoz kullanıyorsanız bir tatlı kaşığı küçük kavanoz kullanıyorsanız bir şeker kaşığı tuz atın ve üzerini su doldurun Kebap şişini üç yerden kavanozun dibine kadar batırın Bu işlemi suyun kavanozun tamamına dağılması amacıyla yapıyoruz Son olarak kavanozları derin bir tencereye dizip, üzerine bir parmak basacak şekilde su doldurup kaynatın Kaynayınca altını kısın Kısık ateşte su kavanoz kapağının altına inene kadar kaynatıp kapatın Serin bir ortamda bir yıla kadar bekletilebilir, ben bu güne kadar hiç konservemin bozulduğunu görmedim Şimdiden afiyet olsun
Taze fasulye, bamya ve domates konservesi aynı şekilde hazırlanabilir