iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Kulesi Tarifi İçin Malzemeler
**1 bostan patlıcanı
**1 yumurta
**Yarım su bardağı un
**Yarım su bardağı galeta unu
**1 tatlı kaşığı tuz
**1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
*Ayçiçek yağı
Garnitür için
*1 közlenmiş patlıcan
*1 su bardağı süzme yoğurt
*1 dal maydanoz
*2 diş sarımsak
*Tuz
*1 domates
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Süslemek için taze fesleğen yaprakları
*
Patlıcan Kulesi Tarifi Yapılışı Patlıcanları halka şeklinde dilimleyip tuzlu suda 10 dakika bekletin Ayrı tabaklara un ve galeta ununu koyun Galeta ununun içine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın Yağı kızdırın Patlıcan dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da baharatlı galeta ununa batırıp her iki yüzünü de kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sarımsakları bir kasede ezin, üzerine yoğurt, doğradığınız közlenmiş patlıcan ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Üzeri için domatesleri küp doğrayın Üzerine zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın Servis tabağına kızarmış bir dilim patlıcanı alın, üzerine bir yemek kaşığı yoğurtlu patlıcanı yayın Onun üzerine ikinci kızarmış patlıcan dilimini koyun Üzerine tekrar yoğurtlu patlıcandan bir kaşık yayın En üste ve yanına hazırladığınız domatesleri fesleğen yaprakları ile servis yapın
**1 bostan patlıcanı
**1 yumurta
**Yarım su bardağı un
**Yarım su bardağı galeta unu
**1 tatlı kaşığı tuz
**1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
*Ayçiçek yağı
Garnitür için
*1 közlenmiş patlıcan
*1 su bardağı süzme yoğurt
*1 dal maydanoz
*2 diş sarımsak
*Tuz
*1 domates
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Süslemek için taze fesleğen yaprakları
*
Patlıcan Kulesi Tarifi Yapılışı Patlıcanları halka şeklinde dilimleyip tuzlu suda 10 dakika bekletin Ayrı tabaklara un ve galeta ununu koyun Galeta ununun içine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın Yağı kızdırın Patlıcan dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da baharatlı galeta ununa batırıp her iki yüzünü de kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sarımsakları bir kasede ezin, üzerine yoğurt, doğradığınız közlenmiş patlıcan ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Üzeri için domatesleri küp doğrayın Üzerine zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın Servis tabağına kızarmış bir dilim patlıcanı alın, üzerine bir yemek kaşığı yoğurtlu patlıcanı yayın Onun üzerine ikinci kızarmış patlıcan dilimini koyun Üzerine tekrar yoğurtlu patlıcandan bir kaşık yayın En üste ve yanına hazırladığınız domatesleri fesleğen yaprakları ile servis yapın