iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka (Fırında Kızartarak ) Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane patlıcan
*200 gr kıyma
*1 büyük kuru soğan
*56 diş sarımsak
*3 tane çarliston biber
*2 tane domates
*2 tane domatesin rendesi (yada yazdan hazırlanan konserve )
*2 tahta kaşığı zeytinyağ
*1 tahta kaşığı çiçekyağ
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı şeker
Patlıcan Musakka (Fırında Kızartarak ) Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayalım Kararmadan hemen zeytinyağ ve tuz ile karıştıralım Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dağıtıp 200 °C ısıtılmış fırında kızartalım Bu sırada bir tencereye koyduğumuz çiçekyağda doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun Tuz atın Kıymayı da kavurun Salçayı da kavururken baharatları atın Domates rendesini ilave edip biraz daha kavurup 23 bardak sıcak su koyun Şekeri atın 12 dakika kaynatıp patlıcanların üzerine dökün Üstüne biber ve halka doğranmış domatesleri dizin Alüminyum folyo ile kapatıp 180°C de 50 dakika kadar pişirin sonra folyoyu açıp 190 °C de 2030 dakika daha fırında tutun Özellikle pirinç pilavı ve cacık ile servis yapın
Afiyet olsun
*6 tane patlıcan
*200 gr kıyma
*1 büyük kuru soğan
*56 diş sarımsak
*3 tane çarliston biber
*2 tane domates
*2 tane domatesin rendesi (yada yazdan hazırlanan konserve )
*2 tahta kaşığı zeytinyağ
*1 tahta kaşığı çiçekyağ
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı şeker
Patlıcan Musakka (Fırında Kızartarak ) Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayalım Kararmadan hemen zeytinyağ ve tuz ile karıştıralım Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dağıtıp 200 °C ısıtılmış fırında kızartalım Bu sırada bir tencereye koyduğumuz çiçekyağda doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun Tuz atın Kıymayı da kavurun Salçayı da kavururken baharatları atın Domates rendesini ilave edip biraz daha kavurup 23 bardak sıcak su koyun Şekeri atın 12 dakika kaynatıp patlıcanların üzerine dökün Üstüne biber ve halka doğranmış domatesleri dizin Alüminyum folyo ile kapatıp 180°C de 50 dakika kadar pişirin sonra folyoyu açıp 190 °C de 2030 dakika daha fırında tutun Özellikle pirinç pilavı ve cacık ile servis yapın
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.