iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka (Hafif Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
*İstediğiniz boy ve adette patlıcan
*200 gram kıyma
*2 kaşık salça
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet domates( domates sosu da olabilir )
*23 adet biber
*1 adet soğan
*5 dal maydanoz
*23 diş sarımsak
Patlıcan Musakka (Hafif Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı soyup biraz tuzlu suda bekletiyoruz ve kuruluyoruz Yuvarlak yuvarlak doğradığımız patlıcanlarımızı kızartıyoruz (Ben görselde görüldüğü gibi patlıcanları bir kapta yağlayıp tuzlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizdim ve fırında kızarttım ) Daha sonra kıymamızı tenceremize alıp suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağımızı bu aşamada ilave edip yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Rendelenmiş domatesimizi ve salçamızı da kavuruyoruz Son olarak baharatlarımızı sarımsağı ve maydanozu da katıp bir miktar daha kavuruyoruz ve üzerini geçene kadar su ilave edip biraz harcımızı pişiriyoruz Kızarttığımız patlıcanları tenceremize diziyoruz, patlıcanların üzerini kapatacak şekilde kıyma harcımızı da tenceremize alıyoruz ve üzerine bir miktar kaynamış su ilave edip ocağımızda 1015 dakika pişiriyoruz Yemeğimiz servise hazırdır Afiyet olsun (
*İstediğiniz boy ve adette patlıcan
*200 gram kıyma
*2 kaşık salça
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet domates( domates sosu da olabilir )
*23 adet biber
*1 adet soğan
*5 dal maydanoz
*23 diş sarımsak
Patlıcan Musakka (Hafif Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı soyup biraz tuzlu suda bekletiyoruz ve kuruluyoruz Yuvarlak yuvarlak doğradığımız patlıcanlarımızı kızartıyoruz (Ben görselde görüldüğü gibi patlıcanları bir kapta yağlayıp tuzlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizdim ve fırında kızarttım ) Daha sonra kıymamızı tenceremize alıp suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağımızı bu aşamada ilave edip yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Rendelenmiş domatesimizi ve salçamızı da kavuruyoruz Son olarak baharatlarımızı sarımsağı ve maydanozu da katıp bir miktar daha kavuruyoruz ve üzerini geçene kadar su ilave edip biraz harcımızı pişiriyoruz Kızarttığımız patlıcanları tenceremize diziyoruz, patlıcanların üzerini kapatacak şekilde kıyma harcımızı da tenceremize alıyoruz ve üzerine bir miktar kaynamış su ilave edip ocağımızda 1015 dakika pişiriyoruz Yemeğimiz servise hazırdır Afiyet olsun (