iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka (Kabak Ve Patates İle) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy patlıcan
*1 adet kabak
*1 adet büyük boy patates
*3 adet carliston biber
*3 adet domates
*200 gr kıyma
*2 adet ortaboy kuru soğan
*5 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Pulbiber, tuz ,ayçiçek yağı
Patlıcan Musakka (Kabak Ve Patates İle) Tarifi Yapılışı Patlıcanları küp küp doğrayalım, çok küçük olmasın suda yarım saat bekletelim acı suyunun çıkması için pişiriceğimiz zaman elimizde sıkalım patates ve kabağı da küp şeklinde doğrayalım ben fritözde kızarttım daha az yağlı oldu ve mutlaka havlu kağıt serin yağı epeyce çekiyor Malzemeleri kızarttıktan sonra yağlanmış borcama harmanlayıp üzerine isteğe bağlı tuz serpelim, sosu için sıvı yağ soğan hafif sönene kadar kavuralım, domates ve bir dış ezilmiş sarımsak atıp 5 dk kadar arada karıştırarak pişirelim, biber ,salça, kıyma ,pulbiber ve tuz ekleyip 5 dk daha pişirelim, malzemelerin üzerine sosumuzu tamamen yayalım ve resimdeki gibi çarliston biber ve domates ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat kadar pişirelim Yağlı olmadı ve tadı çok lezzetliydi pilav ve cacık ile harika oluyor deneyenlere afiyet olsun
*3 adet orta boy patlıcan
*1 adet kabak
*1 adet büyük boy patates
*3 adet carliston biber
*3 adet domates
*200 gr kıyma
*2 adet ortaboy kuru soğan
*5 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Pulbiber, tuz ,ayçiçek yağı
Patlıcan Musakka (Kabak Ve Patates İle) Tarifi Yapılışı Patlıcanları küp küp doğrayalım, çok küçük olmasın suda yarım saat bekletelim acı suyunun çıkması için pişiriceğimiz zaman elimizde sıkalım patates ve kabağı da küp şeklinde doğrayalım ben fritözde kızarttım daha az yağlı oldu ve mutlaka havlu kağıt serin yağı epeyce çekiyor Malzemeleri kızarttıktan sonra yağlanmış borcama harmanlayıp üzerine isteğe bağlı tuz serpelim, sosu için sıvı yağ soğan hafif sönene kadar kavuralım, domates ve bir dış ezilmiş sarımsak atıp 5 dk kadar arada karıştırarak pişirelim, biber ,salça, kıyma ,pulbiber ve tuz ekleyip 5 dk daha pişirelim, malzemelerin üzerine sosumuzu tamamen yayalım ve resimdeki gibi çarliston biber ve domates ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat kadar pişirelim Yağlı olmadı ve tadı çok lezzetliydi pilav ve cacık ile harika oluyor deneyenlere afiyet olsun