Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Musakka Tarifi: Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Patlıcan Musakka Tarifi: Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
0
51

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
s-9ca5e2256921fe9b1c7e1e2049bf182bfa9049f8.jpg


Patlıcan Türk mutfağında sıklıkla yer verilen sebzelerin başında gelir. Patlıcan musakka da bu sebze ile yapılan önde gelen yemeklerden biridir. İlk olarak tuzlu sudan geçen patlıcanlar kıymalı iç harçla buluştuğunda damakta kalıcı enfes bir lezzet ortaya çıkar. Kızartma aşamasının ardından patlıcan musakka tarifi yapımı son derece kolay bir tariftir. Peki, patlıcan musakka nasıl yapılır? İşte patlıcan musakka tarifi…




Patlıcan musakka tarifi, patlıcanla hazırlanan yemeklerin en sevilenleri arasında yer almaktadır. Patlıcan kızardığında her türlü güzel bir lezzete sahip olur, ancak musakkanın içi harcı patlıcana ayrı bir lezzet katmaktadır. Dolayısıyla mevsimi geldiğinde patlıcan dendiğinde olmazsa olmaz tariflerin başında patlıcan musakka tarifi gelir. Severek tüketilen patlıcan musakka tarifini sizler için tüm detaylarıyla yazımızda derledik. İşte lezzetiyle gönüllerde taht kuran patlıcan musakka tarifi…

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Gereken Malzemeler




- 4 orta boy patlıcan

- 300 gram kıyma

- 2 çorba kaşığı sıvıyağ

- 1 tane soğan

- 1 çorba kaşığı salça

- 3 adet yeşilbiber

- 2 tane domates

- Tuz

- Karabiber

- Kimyon

- 1 su bardağı su

Kızartmak İçin;

- Sıvı yağ

Patlıcan Musakkanın Yapılışı



- Patlıcanları bol sudan geçirdikten sonra kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun. Patlıcanları yuvarlak şekilde doğrayıp tuzlu suyun içinde bekletin.

- İç harcı hazırlamak için tavada sıvıyağı ısıtın.  Küp küp doğradığınız soğanları tavada kavurmaya başlayın. Ardından biberi, kıymayı, karabiberi, kimyon ve salçayı ekleyip pişirin. 2 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya alın ve pişmelerini sağlayın. Domatesler yumuşadığında iç harç hazır.

- Bu esnada patlıcanları kızartmaya başlayın.  Patlıcanların suyu süzüldükten sonra sıkıp geniş bir kızartma tenceresinde güzelce kızartın. Fazla yağını alabilmek için havlu kağıt serili tabağa patlıcanları alabilirsiniz.

- Kızartma işlemi sona erdiğinde patlıcanları bir tencereye alın. Üzerine hazırladığınız iç harcı yerleştirip, 1 bardak su ilavesi ile tekrar pişirmesi için ocağın altını yakın. 

- Sıcak olarak servis ediniz. 

Afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,238Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt