iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet orta boy patlıcan
*3 adet çarliston biber
*1 büyük soğan
*300 gr kıyma
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Kimyon
*Pul biber
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup dörde bölüp tuzlu suda yarım saat acısı çıkması için bekletiyoruz Sonra bol kızgın yağda kızartıyoruz Diğer ocakta derin bir wok tavada daha rahat oluyor Yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri yumuşayana kadar pişiriyoruz Onlar kızarmaya başlayınca üstüne 300 gr kadar kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar birlikte karıştırarak pişiriyoruz Sırayla salçayı ekleyip yine karıştırmaya devam ediyoruz ve en son baharatlarını ekleyip üzerini baya geçecek kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika tavada pişiriyoruz Kızartmış olduğumuz patlıcanları karnıyarık tenceresinin dibine döşüyoruz Üzerine pişirdiğimiz kıymalı harcı da kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek alıp patlıcanların üzerine eşit bir şekilde yaydırarak döküyoruz Tavada kalan salçalı suyu da en üste gezdirdikten sonra ocağın en küçük gözünde hiç karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz Ben yaklaşık 2530 dakika kısık ateşte hafif suyunu çekene ve lezzetler birbirine özleşene kadar pişiriyorum Yanına da şehriyeli pilav ,yoğurt veya cacık ile servise sunduk mu yemede yanında yat
*67 adet orta boy patlıcan
*3 adet çarliston biber
*1 büyük soğan
*300 gr kıyma
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Kimyon
*Pul biber
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup dörde bölüp tuzlu suda yarım saat acısı çıkması için bekletiyoruz Sonra bol kızgın yağda kızartıyoruz Diğer ocakta derin bir wok tavada daha rahat oluyor Yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri yumuşayana kadar pişiriyoruz Onlar kızarmaya başlayınca üstüne 300 gr kadar kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar birlikte karıştırarak pişiriyoruz Sırayla salçayı ekleyip yine karıştırmaya devam ediyoruz ve en son baharatlarını ekleyip üzerini baya geçecek kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika tavada pişiriyoruz Kızartmış olduğumuz patlıcanları karnıyarık tenceresinin dibine döşüyoruz Üzerine pişirdiğimiz kıymalı harcı da kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek alıp patlıcanların üzerine eşit bir şekilde yaydırarak döküyoruz Tavada kalan salçalı suyu da en üste gezdirdikten sonra ocağın en küçük gözünde hiç karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz Ben yaklaşık 2530 dakika kısık ateşte hafif suyunu çekene ve lezzetler birbirine özleşene kadar pişiriyorum Yanına da şehriyeli pilav ,yoğurt veya cacık ile servise sunduk mu yemede yanında yat