Patlıcan ile yapılan lezzetlerin tadı bir öbür olur. Musakka yemeği de patlıcanla yapılan lezzetli tanımlardan biri. Prodüksiyonu çok kolay gelgelelim bol bol ekmek yediren enfes musakka tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Bu akşam yemekte musakka pişirmek isteyenlere hususî hem pratik hem de kolay imalatıyla musakka yemeğinin tanımı haberimizin detaylarında.
A vitamini bakımdan epeyce güçlü patlıcan, vazgeçilmez sebzelerin başında geliyor. Musakka yemeği patlıcanla ile yapılan lezzetli bir tanım. Hem sağlıklı oluyum hem karnım doysun diyenlerdenseniz bu tanım tam size nazaran. Pratikliği ve lezzetiyle gönlünüzü alacak, masalarınızı tatlandıracak patlıcan musakka yemeğinin tanımı metnimizde.
PATLICAN MUSAKKA TANIMI:
MATERYALLER
4 adet orta uzunluk patlıcan
250 gr kıyma
3 adet çarliston biber ya da köy biberi
1 adet büyük domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
1 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin. Patrlıcanlar kararmasın diye tuzlu suyun içerisinde yarım saat kadar bekletin.
Daha sonra kurulayıp yağda hafif kızartın. Yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine bırakın.
Derin bir tencereye yağı ve kıymayı alıp şıkça kavurun.
Ardından doğranmış soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi, salçayı ve baharatları ek ederek kavurma sürecine devam edin.
Domates suyunu çekince 1 çay bardağı kaynar suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Munfasıl bir tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin.
Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...