Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Musakka

Patlıcan Musakka

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
2 orta boy bostan patlıcanı
300 gr orta yağlı kıyma
2 kuru soğan
2 dolmalık biber
4 orta boy domates
2 dolu tutam maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su( 1 subardağı kıyma için+2 su bardağı su pişirmek için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yağlı kağıt

Kızartmak için;
Ayçiçek yağı


Patlıcanın saplarını kesin,kabuklarını alaca soyun, yuvarlak dilimler kesinTuzla ovup,20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın,mutfak kağıdıyla kurulayınAyçiçek yağını kızdırınPatlıcanları kızgın yağa atıp,çıkartınFırın tepsisine dizin
Domateslerin kabuklarını soyun,çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayınBiberlerin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın
Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritinİnce doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurunKıymayı ilave edin,rengi değişinceye kadar kavurun
Domates ,biber,1 su bardağı ılık su,tuz ve karabiberi ilave edip ağır ateşte pişirinSuyunu çekince ayıklanıp kıyılmış maydanozları ilave edin,bir kere karıştırın
Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üstüne kıymalı harcı kaşıkla yerleştiringöz kararı su ilave edinYağlı kağıdı ıslatıp,sıkın ve üzerine örtün
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin
İsterseniz en üste domates dilimleri ve biber parçaları da koyabilirsiniz

 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt