iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet büyük boy kemer patlıcan
*450 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Maydonoz
*Karabiber
*Tuz
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı İlk tarifimle herkese merhaba En sevdiğim ve yaptığımda herkesin çok beğendi tarifimle açılış yapmak istedim
1
*İlk olarak patlıcanları alacalı soyup ince halka şeklinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz
*Daha sonra patlıcanları sudan çıkartıp, havlu kağıtla iyice kuruladıktan sonra kızgın ayçiçek yağında arkalı önlü kızartıyoruz
*En son yemeğimizi fırına vereceğimiz için çok iyi kızartmanıza gerek yok
*Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağımıza alıyoruz ki fazla yağı havlu kağıt emsin
*Kızarttığımız patlıcanları uygun bir borcama yada fırına kabına diziyoruz
*Aralarında boşluk kalmayacak şekilde
*Şimdi harcı hazırlamaya geldi sıra
*Kızartma yaptığımız kapta yağı bir yere boşaltıp aynı kabı kullanalım
*İçine kıymayı koyalım
*Kıymanın rengi değişip suyu salıp çekene kadar kavuralım
*İçine 1 orta boy yemeklik doğradığımız soğanları ve 1 diş sarımsağı ilave edelim
*Soğanları rengi değişmeye başlayınca salçalarını ekleyelim
*Bütün malzemeyi iyice kavuralım
*Harcımız pişince altını kapatıp baharatlarını ve minik minik doğradığımız maydanozları ekleyelim
*Sıra şimdi kıymalı harçla patlıcanları buluşturmaya geldi
*Harcı borcamdaki patlıcanların üzerinde yayalım
*İstediğimiz gibi üzerini domates ve biberle süsleyelim Yemeğimiz hazır
*Üzerine yağlı kağıt serip 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim Şimdiden yapanlara afiyet şifa olsun
Dipnot: daha önce patlıcanları kızartıp buzluğa atabilirsiniz Acil durumlarda sadece harcı hazırlayarak zamandan kazanabilirsiniz
Fırın yemeklerinin lezzetsiz olma gibi bi durumu olduğunu asla düşünmüyorum Kesinlikle herkes denemeli ve en önemlisi yemeğe tat veren bence kesinlikle ama kesinlikle sarımsak ve biber salçası
*3 adet büyük boy kemer patlıcan
*450 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Maydonoz
*Karabiber
*Tuz
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı İlk tarifimle herkese merhaba En sevdiğim ve yaptığımda herkesin çok beğendi tarifimle açılış yapmak istedim
1
*İlk olarak patlıcanları alacalı soyup ince halka şeklinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz
*Daha sonra patlıcanları sudan çıkartıp, havlu kağıtla iyice kuruladıktan sonra kızgın ayçiçek yağında arkalı önlü kızartıyoruz
*En son yemeğimizi fırına vereceğimiz için çok iyi kızartmanıza gerek yok
*Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağımıza alıyoruz ki fazla yağı havlu kağıt emsin
*Kızarttığımız patlıcanları uygun bir borcama yada fırına kabına diziyoruz
*Aralarında boşluk kalmayacak şekilde
*Şimdi harcı hazırlamaya geldi sıra
*Kızartma yaptığımız kapta yağı bir yere boşaltıp aynı kabı kullanalım
*İçine kıymayı koyalım
*Kıymanın rengi değişip suyu salıp çekene kadar kavuralım
*İçine 1 orta boy yemeklik doğradığımız soğanları ve 1 diş sarımsağı ilave edelim
*Soğanları rengi değişmeye başlayınca salçalarını ekleyelim
*Bütün malzemeyi iyice kavuralım
*Harcımız pişince altını kapatıp baharatlarını ve minik minik doğradığımız maydanozları ekleyelim
*Sıra şimdi kıymalı harçla patlıcanları buluşturmaya geldi
*Harcı borcamdaki patlıcanların üzerinde yayalım
*İstediğimiz gibi üzerini domates ve biberle süsleyelim Yemeğimiz hazır
*Üzerine yağlı kağıt serip 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim Şimdiden yapanlara afiyet şifa olsun
Dipnot: daha önce patlıcanları kızartıp buzluğa atabilirsiniz Acil durumlarda sadece harcı hazırlayarak zamandan kazanabilirsiniz
Fırın yemeklerinin lezzetsiz olma gibi bi durumu olduğunu asla düşünmüyorum Kesinlikle herkes denemeli ve en önemlisi yemeğe tat veren bence kesinlikle ama kesinlikle sarımsak ve biber salçası