iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*250 gram kıyma
*2 adet sivri biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*1 bardak su
*Sıvıyağ(patlıcanları kızartmak için)
*Zeytinyağı(kıyma harcı için)
*Tuz
*Kimyon, nane(isteğe bağlı)
*
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
Patlıcanları pijama şeklinde soyuyoruz Halka halka doğruyoruz çok ince olmayacak şekilde Yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz Onlar beklerken ben domates ve biberleri yemeklik doğradım hazırda bulunsun diye Patlıcanları kızgın yağda kızartıp, kağıt havlu serili geniş bir tabağa alıyoruz Ayrı bir yerde yağ ekleyip soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz Kıymayı ekleyip orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz Domates ve biberleri ekleyip altını kısıp kavurmaya devam ediyoruz Hepsinin kavrulduğundan emin olunca salçayı ekleyip 2, 3 dakika daha kavuruyoruz Baharatları ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz Tencereye patlıcanları koyuyoruz üzerine hazırladığımız harcı döküp yayıyoruz Bir bardak su koyup kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz Suyu kendinize göre ayarlayabilirsiniz 10 dakika pişmeye bırakıp altını kısıyoruz
Tarifi annemden alıp ilk defa yaptım çok güzel oldu
*4 adet patlıcan
*250 gram kıyma
*2 adet sivri biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*1 bardak su
*Sıvıyağ(patlıcanları kızartmak için)
*Zeytinyağı(kıyma harcı için)
*Tuz
*Kimyon, nane(isteğe bağlı)
*
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
Patlıcanları pijama şeklinde soyuyoruz Halka halka doğruyoruz çok ince olmayacak şekilde Yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz Onlar beklerken ben domates ve biberleri yemeklik doğradım hazırda bulunsun diye Patlıcanları kızgın yağda kızartıp, kağıt havlu serili geniş bir tabağa alıyoruz Ayrı bir yerde yağ ekleyip soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz Kıymayı ekleyip orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz Domates ve biberleri ekleyip altını kısıp kavurmaya devam ediyoruz Hepsinin kavrulduğundan emin olunca salçayı ekleyip 2, 3 dakika daha kavuruyoruz Baharatları ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz Tencereye patlıcanları koyuyoruz üzerine hazırladığımız harcı döküp yayıyoruz Bir bardak su koyup kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz Suyu kendinize göre ayarlayabilirsiniz 10 dakika pişmeye bırakıp altını kısıyoruz
Tarifi annemden alıp ilk defa yaptım çok güzel oldu