iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*400 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber
*1 çay kaşığı şeker
*Sıvı yağ
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp desenli şekilde soyup, tercihe göre yuvarlak veya uzun şekilde dilimliyoruz Ben kıymalarla daha iyi özdeşlediği ve yerken dilimlemek daha kolay olduğu için kare kesmeyi tercih ediyorum Patlıcanları hafifçe tuzlayarak kıymayı hazırlamaya başlıyoruz Patlıcanların acı olduğuna dair şüpheniz varsa tuzlu suda yarım saat kadar bekletebilirsiniz Kızartmaya başlamadan önce iyice kuruladığınızdan emin olun
Kıymalı harcı için soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayarak kavurmaya başlıyoruz Hafif pembeleşmeye başlayınca az yağlı kıymamızı ekliyoruz ve güzelce kavuruyoruz Kavrulduktan sonra tercihinize göre 12 adet domates rendesi veya az suda inceltilmiş 23 tatlı kaşığı domates salçamızı, tuz ve baharatları ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Ben kıymayı bu aşamada güzelce pişiriyorum ki patlıcanlarla birlikte çok kaynamak zorunda kalmasın ve patlıcanlar dağılmasın
İç harcı pişerken hazırladığımız patlıcanları sıvı yağda arkalı önlü hafif kızartıyoruz Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alabilirsiniz Patlıcanlarımızın kızarma işlemi bitince tenceremize bir sıra patlıcan bir sıra kıyma olacak şekilde kat kat diziyoruz Yemek miktarınıza göre geniş tabanlı bir tencere seçmeye özen gösterin Her ikisinden 34 kat iyi olacaktır Katları dizerken veya en üzerine 12 çay kaşığı kadar şeker serpiyorum ki patlıcanların varsa acı tadı kırılsın Üzerine 11, 5 çay bardağı kaynamış su ekliyoruz Su üzerine çıkmayacak ama son katın yanından gözükecek gibi ayarlayabilirsiniz Hazırladığımız yemeği kısık ateşte 1520 dk pişirip dinlenmeye bırakıyoruz
Dilediğiniz pilav ile sıcak olarak servis ediyoruz Afiyet olsun
*4 adet patlıcan
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*400 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber
*1 çay kaşığı şeker
*Sıvı yağ
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp desenli şekilde soyup, tercihe göre yuvarlak veya uzun şekilde dilimliyoruz Ben kıymalarla daha iyi özdeşlediği ve yerken dilimlemek daha kolay olduğu için kare kesmeyi tercih ediyorum Patlıcanları hafifçe tuzlayarak kıymayı hazırlamaya başlıyoruz Patlıcanların acı olduğuna dair şüpheniz varsa tuzlu suda yarım saat kadar bekletebilirsiniz Kızartmaya başlamadan önce iyice kuruladığınızdan emin olun
Kıymalı harcı için soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayarak kavurmaya başlıyoruz Hafif pembeleşmeye başlayınca az yağlı kıymamızı ekliyoruz ve güzelce kavuruyoruz Kavrulduktan sonra tercihinize göre 12 adet domates rendesi veya az suda inceltilmiş 23 tatlı kaşığı domates salçamızı, tuz ve baharatları ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Ben kıymayı bu aşamada güzelce pişiriyorum ki patlıcanlarla birlikte çok kaynamak zorunda kalmasın ve patlıcanlar dağılmasın
İç harcı pişerken hazırladığımız patlıcanları sıvı yağda arkalı önlü hafif kızartıyoruz Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alabilirsiniz Patlıcanlarımızın kızarma işlemi bitince tenceremize bir sıra patlıcan bir sıra kıyma olacak şekilde kat kat diziyoruz Yemek miktarınıza göre geniş tabanlı bir tencere seçmeye özen gösterin Her ikisinden 34 kat iyi olacaktır Katları dizerken veya en üzerine 12 çay kaşığı kadar şeker serpiyorum ki patlıcanların varsa acı tadı kırılsın Üzerine 11, 5 çay bardağı kaynamış su ekliyoruz Su üzerine çıkmayacak ama son katın yanından gözükecek gibi ayarlayabilirsiniz Hazırladığımız yemeği kısık ateşte 1520 dk pişirip dinlenmeye bırakıyoruz
Dilediğiniz pilav ile sıcak olarak servis ediyoruz Afiyet olsun