Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları

Hoş geldin! brk0079 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları
0
59

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
patlican_nasil_kozlenir_evde_patlican_kozlemenin_puf_noktalari_1560501285_6024.png

Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Püf noktalarıyla beraber patlıcan közlemesinin tarifi haberimizin detaylarında.

Türk mutfağında uzun yıllardır varolan patlıcan közlemesinin en vazgeçilmez şekli tabii ki mangalda yapılanıdır. Patlıcanlar geçmeye başlayan köz ateşinde, ızgara üzerinde sürekli çevirerek pişirilir. Bu yöntemle közlenmiş patlıcanın diğerlerine olan tat farkı, mangal közünden aldığı tütsü aromasından gelir. Közlenmiş patlıcan konservesi bir seçenek olsa da evde yapılmış bir patlıcan közlemesinin yerini tutmaz. Patlıcanlarınızı elektrikli ocak üzerinde de közleyebilirsiniz. Patlıcanı sap kısmından tutup direkt sıcak elektrikli ocağın üzerinde yerleştirin. Çevirerek közleyin. İstediğiniz yumuşaklığa gelince ocaktan alın. Aynı işlemleri bir şiş yardımıyla da yapabilirsiniz. Peki evde patlıcan közlemesi nasıl yapılır? Patlıcan közlemesinin püf noktaları nelerdir? 

Y1pdR_1618997648_0315.JPG

OCAKTA PATLICAN KÖZLEME:

Patlıcanları közlemeye başlamadan önce güzelce yıkayıp kurulayın. Üzerinde su bırakırsanız patlıcanların kabuğu istediğiniz gibi çıkmayacaktır.

Bir çatal yardımıyla üzerinde minik delikler açın.

XqY6I_1618997675_7527.JPG

Ocağın üzerine sacı koyun. Patlıcanları yerleştirip ocağı harlı ateşte açın. Elinizin yanmaması için bir maşa yardımıyla patlıcanları döndürerek pişirin.

FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

İstediğiniz kadar patlıcan
Pişirmek için yağlı kağıt

OCEbR_1560501144_7869.jpg

YAPILIŞI

Patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra kurulayarak çatalla her yerinden delikler açın.

Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 

220 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda kabuklarını soyarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

wXEMz_1560500985_7.jpg

FIRINDA PATLICAN KÖZLEMENİN PÜF NOKTALARI

- Patlıcanlarınızı fırına koymadan önce mutlaka çatal ile her yerini delmelisiniz.

- Patlıcanlarınızı közlerken tepsiye yağlı kağıt sermelisiniz.

- Közlediğiniz patlıcanlarınızı soyduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilir, istediğiniz zaman buzunu çözdürüp kullanabilirsiniz.

- Fırında sadece patlıcan değil aynı şekilde kapya biberleri de közleyebilirsiniz.

J6sc8_1560501030_255.JPG
 

Similar threads

Yaz mevsiminin vazgeçilmez zerzevatı olan patlıcan, birçok metotla sofralarda yerini alıyor. Lakin herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi bilhassa mangalda sık sık yapılır. Meskende üretimi güç olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tanımını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Mis üzere kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tanımı hazırlama ne dersiniz? Üretimi çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tanımı haberimizin ayrıntılarında kolay kolay bulabilirsiniz. Patlıcan bilhassa yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Mis gibi kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tarifi hazırlama ne dersiniz? Yapımı çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tarifi haberimizin detaylarında kolayca bulabilirsiniz. Patlıcan özellikle yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı, böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Bilhassa yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler ortasından en sevilenidir. Lakin yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz beceri ister. Pekala konutta süper bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt