Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Oturtma( Yağsız- Kokusuz-Nefis)

Patlıcan Oturtma( Yağsız- Kokusuz-Nefis)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcan Oturtma( Yağsız KokusuzNefis) Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet patlıcan
*300 gr yemeklik kıyma
*1 orta boy soğan
*23 tane yeşil biber
*34 diş sarımsak
*810 dal maydanoz
*45 domates ( yada yazdan hazırladığınız püre)
*1 tatlı kaşığı domates+ biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 bardak su

Patlıcan Oturtma( Yağsız KokusuzNefis) Tarifi Yapılışı İlk önce fırını yüksek dereceye ayarlayın ( ben 250 yaptım ki, patlıcanlar resmen kızarsın) Patlıcanlar yıkanıp, alacalı soyulur ve istediğiniz şekilde doğranır( irice parçalar tercih edilir, patlıcan pişince küçülüyor) 1 çay bardağı yağ ile karıştırılır ve bir tutam tuz ilave edilip, güzelce harmanlanır Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir, fırına verilir Dikkatli pişirelim çok hızlı kızarıyor, ayrıca bir ara tahta kaşıkla karıştırıp altüst etmekte fayda var Patlıcan kendi kendine etrafa yağ sıçratmadan + koku yapmadan kızara dursun biz kıyma sosumuzu hazırlayalım Tavaya
herhangi bir yağ koymaksızın direk kıymayı koyup, karıştırarak kavuruyoruz Kıyma suyunu salıp çekince, sırayla soğan, biber, sarımsak ilave edilerek yine karıştırarak kavuralım Sebzeler ölünce az miktar salçamızı da ilave edip, birkaç tur karıştıralım Sonra baharatları ilave edip, domatesi ekleyelim Domatesi de 5 dakika kadar pişirip, yaklaşık 1 su bardağı su ilave edip, doğranmış maydanozu ekleyin Kaynadıktan sonra patlıcanları yerleştirdiğimiz kaba sosumuzu boca edelim Tahta kaşıkla patlıcanları ezmeden hafifçe birbirine dağıtalım Bundan sonra yemek tadı birbirine geçsin diye 10 dakika pişirmek yeterli Ben ocakta pişirmeyi tercih ettim ( siz isterseniz fırına da koyabilirsiniz) Afiyet olsun!
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt