nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Merhaba bayanlar sizlere olağanüstü bir plav tarifi atamak istiyorumPatlıcanlı Plav tarifi evet yanlış duymadınız patlıcanlı plav olurmuymuş demeyin deneyin ve görün ne dek leziz olacağını göreceksiniz
ALT :wwwlarcomupluploadspatlicanplavitarifi4021patlicanplavitarifi4021ALT
Patlıcan Plavı için gerekli olan malzemeler:
4 tane uzun patlıcan,2 su bardağı pirinç, 1 kahve fincanı arpa ya da tel şehriye,2 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan
2 adet sivri biber,3 adet yumuşak domates,1 yemek kaşığı salça, Tuz, karabiber,İsterseniz 1 akarsu kaşığı tarçın ve 3 kadeh sıcak suya ihtiyacımız olacak
Patlıcan Plavı Yapılışı:
Ilk yapmamız gerekenler önce pirinçleri sıcak ve tuz suda 1 saat bekletinDaha daha sonra patlıcanları alaca soyup akıcı yağda kızartınKızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün
Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin
Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekliyoruzTavuk suyunu salıp çekene dek pişiriyoruzSoyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirinTuzlu ve baharatlarını ilave edinPilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıya kalacak şekilde diziyoru Üzerine tavuğu dökünYıkadığınız pirince şehriyeyi ilave ediyoruzSonra onuda tavuğun üzerine döküyoruzPatlıcanı üstüne kapatıyoruzEn üste düz bir tabak ve tuzlu koyuyoruzBu tuz patlıcan ve pirinç içinSıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çok eksik su kalacak şekilde pişirin1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapıyoruz sağlık olsun
*
ALT :wwwlarcomupluploadspatlicanplavitarifi4021patlicanplavitarifi4021ALT
Patlıcan Plavı için gerekli olan malzemeler:
4 tane uzun patlıcan,2 su bardağı pirinç, 1 kahve fincanı arpa ya da tel şehriye,2 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan
2 adet sivri biber,3 adet yumuşak domates,1 yemek kaşığı salça, Tuz, karabiber,İsterseniz 1 akarsu kaşığı tarçın ve 3 kadeh sıcak suya ihtiyacımız olacak
Patlıcan Plavı Yapılışı:
Ilk yapmamız gerekenler önce pirinçleri sıcak ve tuz suda 1 saat bekletinDaha daha sonra patlıcanları alaca soyup akıcı yağda kızartınKızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün
Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin
Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekliyoruzTavuk suyunu salıp çekene dek pişiriyoruzSoyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirinTuzlu ve baharatlarını ilave edinPilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıya kalacak şekilde diziyoru Üzerine tavuğu dökünYıkadığınız pirince şehriyeyi ilave ediyoruzSonra onuda tavuğun üzerine döküyoruzPatlıcanı üstüne kapatıyoruzEn üste düz bir tabak ve tuzlu koyuyoruzBu tuz patlıcan ve pirinç içinSıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çok eksik su kalacak şekilde pişirin1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapıyoruz sağlık olsun
*