Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Tava

Patlıcan Tava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*4 adet orta boy olgun domates
*3 diş sarmısak
*maydanoz
*tuz
*4 adet kesme şeker
*süzme yoğurt veya tuzsuz sert peyaz peynir



Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanır ve kabukları pijama şeklinde soyulur Keskin bir bıçakla iki parmak kalınlığında halka halka doğranır Patlıcan halkalarının her iki yüzü bolca tuzlanıp bir kevgire dik olarak sıralanır ve 2 saat bekletilir Acı ve kara suyu akan patlıcanlar bol suyla yıkanır, zedelenmeden yumuşak bir bezle iyice kurulanır
Bir parmak çiçekyağı çelik tavaya konup orta ateşte ısıtılır Patlıcanlar bu yağda alt üst kızartılır (çok kızartıp yakmayın) Kızaran patlıcanlar iyice süzülür ve bir kayık tabağa alınır
Önceden kabukları soyulup kuşbaşı doğranan domatesler tavada kalan yağa atılır (Sıçramaması için üstüne kapak kapatılır) Yeterince tuz, 4 adet kesme şeker ile ince rendelenmiş 3 diş sarmısak eklenir Orta ateşte 15 dakika pişirilir
Hazırlanan sos patlıcanların üzerine dökülür Her bir halkanın üstüne süzme yoğurt veya beyaz peynir parçaları konup maydanozla süslenir
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt