iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*4 adet orta boy olgun domates
*3 diş sarmısak
*maydanoz
*tuz
*4 adet kesme şeker
*süzme yoğurt veya tuzsuz sert peyaz peynir
Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanır ve kabukları pijama şeklinde soyulur Keskin bir bıçakla iki parmak kalınlığında halka halka doğranır Patlıcan halkalarının her iki yüzü bolca tuzlanıp bir kevgire dik olarak sıralanır ve 2 saat bekletilir Acı ve kara suyu akan patlıcanlar bol suyla yıkanır, zedelenmeden yumuşak bir bezle iyice kurulanır
Bir parmak çiçekyağı çelik tavaya konup orta ateşte ısıtılır Patlıcanlar bu yağda alt üst kızartılır (çok kızartıp yakmayın) Kızaran patlıcanlar iyice süzülür ve bir kayık tabağa alınır
Önceden kabukları soyulup kuşbaşı doğranan domatesler tavada kalan yağa atılır (Sıçramaması için üstüne kapak kapatılır) Yeterince tuz, 4 adet kesme şeker ile ince rendelenmiş 3 diş sarmısak eklenir Orta ateşte 15 dakika pişirilir
Hazırlanan sos patlıcanların üzerine dökülür Her bir halkanın üstüne süzme yoğurt veya beyaz peynir parçaları konup maydanozla süslenir
Afiyet olsun
*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*4 adet orta boy olgun domates
*3 diş sarmısak
*maydanoz
*tuz
*4 adet kesme şeker
*süzme yoğurt veya tuzsuz sert peyaz peynir
Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanır ve kabukları pijama şeklinde soyulur Keskin bir bıçakla iki parmak kalınlığında halka halka doğranır Patlıcan halkalarının her iki yüzü bolca tuzlanıp bir kevgire dik olarak sıralanır ve 2 saat bekletilir Acı ve kara suyu akan patlıcanlar bol suyla yıkanır, zedelenmeden yumuşak bir bezle iyice kurulanır
Bir parmak çiçekyağı çelik tavaya konup orta ateşte ısıtılır Patlıcanlar bu yağda alt üst kızartılır (çok kızartıp yakmayın) Kızaran patlıcanlar iyice süzülür ve bir kayık tabağa alınır
Önceden kabukları soyulup kuşbaşı doğranan domatesler tavada kalan yağa atılır (Sıçramaması için üstüne kapak kapatılır) Yeterince tuz, 4 adet kesme şeker ile ince rendelenmiş 3 diş sarmısak eklenir Orta ateşte 15 dakika pişirilir
Hazırlanan sos patlıcanların üzerine dökülür Her bir halkanın üstüne süzme yoğurt veya beyaz peynir parçaları konup maydanozla süslenir
Afiyet olsun