iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Patlıcan 15 kg
*Yarım demet dereotu
*Yarım demet maydanoz
*Tam sarımsak
*Sirke 3 çay bardağı
*İri tuz 15 yemek kaşığı
*Su
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı İlkin patlıcanları yıkıyoruz Büyükse ortadan ikiye bölün Değilse tam olarak bir çizik kesip (karnı yarık gibi) yarım çay bardağı sirke ve 3 su bardağı suyun içine koyup 10 dk pişiriyoruz( orta ateşte) sonra kapağını açmadan diğer taraftan yeşillikleri ufak ufak doğrayınız Bitikten sonra tencerede bekleyen patlıcanları süzgeçten geçirip içlerini dolduruyoruz Seçtiğiniz kavanozda üst üste hazırlanmış patlıcanları sırayla bırakınız En son 15 çay bardağı sirkeyi ve tuz ve suyu döküp kavanozu doldurun ve ağzını sıkı kapatın Notatlıcanları pişirdiğimiz için turşu bir hafta 10 gün içinde olacak (afiyet olsun)
*Patlıcan 15 kg
*Yarım demet dereotu
*Yarım demet maydanoz
*Tam sarımsak
*Sirke 3 çay bardağı
*İri tuz 15 yemek kaşığı
*Su
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı İlkin patlıcanları yıkıyoruz Büyükse ortadan ikiye bölün Değilse tam olarak bir çizik kesip (karnı yarık gibi) yarım çay bardağı sirke ve 3 su bardağı suyun içine koyup 10 dk pişiriyoruz( orta ateşte) sonra kapağını açmadan diğer taraftan yeşillikleri ufak ufak doğrayınız Bitikten sonra tencerede bekleyen patlıcanları süzgeçten geçirip içlerini dolduruyoruz Seçtiğiniz kavanozda üst üste hazırlanmış patlıcanları sırayla bırakınız En son 15 çay bardağı sirkeyi ve tuz ve suyu döküp kavanozu doldurun ve ağzını sıkı kapatın Notatlıcanları pişirdiğimiz için turşu bir hafta 10 gün içinde olacak (afiyet olsun)