Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı

HAZIRLANIŞI
Kısa, ince yapılı körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır Kaynar suya atılarak 23 dakika haşlanır Haşlama ile yumuşatılan patlıcanlar soğuk su için de soğutulur Bir sepet içinde sıkıştırılarak veya bir masa üzerine yarılmış kısımları aşağı gelecek şekilde serilip, üzerlerine bir ağırlık konarak, siyah sularının akması için bir gün bekletilir

Dolgu malzemesi olarak; yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates maydanoz, lahana ve soğan kullanılır Bu malzemeler doğranarak, iyice karıştırılır Patlıcanlar bu harç ile doldurularak, kereviz veya maydanoz sapı ya da pamuk ipliği ile sarılarak, dikkatli bir biçimde turşu kabına yerleştirilir Dilimlenmiş limon ve biraz toz şekerilave edilir

Dolgu yapılmayacaksa, bu malzemelerden birkaçı, haşlanmış ve siyah suyu süzülmüş patlıcanlar arasına yerleştirilir Patlıcanların üzerine baskı yapacak bir ağırlık konup, %56 tuzlu salamura ile doldurulur Salamuraya %10 oranında sirke ilave edilebilir

Diğer turşularda olduğu gibi 18~2O°C’de ekşimeye bırakılır Üzerinde maya zarı oluşmasına izin verilmez
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt