Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcan Turşusu

Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 15 Yöntem
2 kg patlıcan
2 Adett havuç
10 Adet kereviz sapı ve yaprağı
1 Adet kök kereviz
15 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 Litre sirke
1 Kahve fincanı tuz

Hazırlanışı Turşuluk küçük, çekirdeksiz patlıcanları sıcak suya atarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Sudan çıkardığınız patlıcanların suyunu süzerek bir tepsiye koyun Patlıcanların üzerine küçük bir tepsi örtün ve bu tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyularak bastırılır (mesela su dolu bir tencere olabilir) Böylece acı suların çıkmasını sağlayın Bu durumda bütün bir gece ve gündüz bırakılır Ertesi gün, patlıcanların uzunlamasına karınları yarın Bu arada patlıcanlara dolduracağınız iç hazırlanmış olmalıdır Sarmısakları dövün, kereviz yapraklarını kıyın, kök kerevizi soyup haşlayın Haşlanmış kök kerevizi küçük küçük kıyın ve hepsini birden pul biberle karıştırın Hamur haline getirdiğiniz içi parlıcanlara doldurun Kereviz saplarını ince ince bölerek ip haline getirin İp haline getirdiğiniz kereviz saplarıyla patlıcanları sarın Dolma patlıcanları kavanova yerleştirin Aralarına havuç dilimlerini sıkıştırın Üzerine ağırlık koyup, tuzla sirkeyi karıştırarak dökün ve kapağını kapatın Gün aşırı suyunu savurarak ekşimeye bırakın Bir hafta bir sirkesini değiştirirseniz, bir yıl süreyle bu turşuyu saklayabilirsiniz

 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt