Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu
0
58

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Patlıcan Turşusu Malzemeler Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı Yemeğin Tarifi Kısa, ince yapılı körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır İçleri doldurularak ya da dolgusuz olarak turşuları kurulur Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır Kaynar suya atılarak 23 dakika haşlanır Haşlama ile yumuşatılan patlıcanlar soğuk su için de soğutulur Bir sepet içinde sıkıştırılarak veya bir masa üstüne yarılmış kısımları aşağıda gelecek şekilde serilip, üzerlerine bir siklet konarak, siyah sularının akması için bir gün bekletilir Dolgu malzemesi olarak; yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates maydanoz, lahana ve soğan kullanılır Bu malzemeler doğranarak, tamamen karıştırılır Patlıcanlar bu harç ile doldurularak, kereviz veya maydanoz sapı veya pamuk ipliği ile sarılarak, titiz bir biçimde turşu kabına yerleştirilir Dilimlenmiş limon ve biraz toz şekerilave edilir Dolgu yapılmayacaksa, bu malzemelerden birkaçı, haşlanmış ve siyah suyu süzülmüş patlıcanlar arasına yerleştirilir Patlıcanların üstüne baskı yapacak bir tartma konup, %56 tuzlu salamura ile doldurulur Salamuraya %10 oranında sirke ilave edilebilir Öteki turşularda olduğu gibi 18~2O°C’de ekşimeye bırakılır Üstünde maya zarı oluşmasına izin verilmez  
 
858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt