Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan ve Biber Kızartması Konservesi

Patlıcan ve Biber Kızartması Konservesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcan ve Biber Kızartması Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

*3 kilo patlıcan
*3 kilo yeşil köy biberi ( kızartmalık )
*1,5 kilo domates
*tuz

kızartmak için


*sıvı yağ

saklamak için


*konserve kavanozu

Patlıcan ve Biber Kızartması Konservesi Tarifi Yapılışı Patlıcanı minik küp küp doğrayıp üzerine tuz ekleyip siyah suyunu çıkartması için 10 dk bekletiyoruz Diğer yandan biberleri minik minik doğruyoruz Bekleyen patlıcanı akan suyun altında tuzunu yıkayıp elimizle suyunu sıkıp kağıt havlu üzerine alıp kuruluyoruz Daha sonra kızgın yağa atıp tamamen kızartıyoruz *Pembeleşene kadar kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz büyük bir kabın içine alıyoruz arkasından biberlerimizi de kızartıyoruz Aynı şekilde diğer taraftan domatesleri rendeleyip büyükçe bir tencerede pişiriyoruz ( isterseniz bu aşamada içine sarımsak da ekleyebiirsiniz ) Domates biraz piştikten sonra içine kızarttığımız biber ve patlıcanları da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz ( bir iki dk fazla kaynatırsanız ezilirler sadece malzemenin kaynar olmasını sağlamak için kaynatıyoruz ) Altını kapatıp kavanozların içine dolduruyoruz sıcak sıcak ( soğutursanız konserveler bozulur kaynar olması lazım ) Ağzını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirip soğumaya bırakıyoruz Soğuduğu zaman kavanozun kapağı hafif içeri göçmüşse konserveniz tutmuş demektir
Soğuk kış günlerinde ya da istediğiniz zaman açıp yiyebileceğiniz kızartmanız hazır kavanozunuz iyi tutmuşsa kesinlikle bozulmuyor Uzun zaman saklayabiliyorsunuz Biraz zahmetli ama kışın yemesi çok keyifli deneyin Afiyet olsun )
 
858,496Konular
981,643Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt