iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Ve Patatesli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*45 patlıcan
*2 orta boy patates
*2 kuru soğan
*1 deste maydanoz
*3 adet domates
*34 adet sivri biber
*1 kaşık domates salçası
*1 kaşık acı biber salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 paket beş türlü
*Sıvı yağ
*400 gr normal kıyma
Patlıcan Ve Patatesli Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları üç yerden uzunlamasına kabuklarını soyalım Yağda hafif kızartalım Patatesleri resimdeki gibi içini dolduracaksak ortadan ikiye bölelim İçini oyalım aralara dilimlerseniz öteki resimdeki gibi yarım ay şeklinde dilimleyelim
İçini hazırlayalım kıymayı tavaya alalım Biraz tuz bir su bardağı su ekleyelim ateşe koyalım suyunu çeksin Kızarmaya başlarken kıymanın onu kızartacak kadar yağı yoksa yarım çay bardağından az yağ koyun ve kızartın Önceden küçük küp şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin Biraz soğanlarla kavurduktan sonra salçaları ve pul biberide ekleyin 5 dakika karıştırarak kavurun Küp doğranmış bir domatesi ekleyin biraz pişirin
En son beş türlü ve maydanozu dökün, söndürün Güzelce karıştırın Tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın Patlıcanları yapacağınız tepsiye dizin Kaşık yardımıyla içini açın ve doldurun Patateslerede doldurun veya aralara dizin Patlıcan ve patateslerin üzerine birer dilim domates ve sivri biber bırakın Biberleri fırçayla hafif yağlayın Kenardan patlıcanın yarısına gelecek şekilde kaynamış su bırakın ve önceden 150 derece ısıtılmış fırına atın Kızarana kadar pişirin
Not Baktınız kızarmıyor dereceyi biraz yükseltin çünkü bütün fırınların ısısı aynı değil
Afiyetle yiyin
*45 patlıcan
*2 orta boy patates
*2 kuru soğan
*1 deste maydanoz
*3 adet domates
*34 adet sivri biber
*1 kaşık domates salçası
*1 kaşık acı biber salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 paket beş türlü
*Sıvı yağ
*400 gr normal kıyma
Patlıcan Ve Patatesli Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları üç yerden uzunlamasına kabuklarını soyalım Yağda hafif kızartalım Patatesleri resimdeki gibi içini dolduracaksak ortadan ikiye bölelim İçini oyalım aralara dilimlerseniz öteki resimdeki gibi yarım ay şeklinde dilimleyelim
İçini hazırlayalım kıymayı tavaya alalım Biraz tuz bir su bardağı su ekleyelim ateşe koyalım suyunu çeksin Kızarmaya başlarken kıymanın onu kızartacak kadar yağı yoksa yarım çay bardağından az yağ koyun ve kızartın Önceden küçük küp şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin Biraz soğanlarla kavurduktan sonra salçaları ve pul biberide ekleyin 5 dakika karıştırarak kavurun Küp doğranmış bir domatesi ekleyin biraz pişirin
En son beş türlü ve maydanozu dökün, söndürün Güzelce karıştırın Tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın Patlıcanları yapacağınız tepsiye dizin Kaşık yardımıyla içini açın ve doldurun Patateslerede doldurun veya aralara dizin Patlıcan ve patateslerin üzerine birer dilim domates ve sivri biber bırakın Biberleri fırçayla hafif yağlayın Kenardan patlıcanın yarısına gelecek şekilde kaynamış su bırakın ve önceden 150 derece ısıtılmış fırına atın Kızarana kadar pişirin
Not Baktınız kızarmıyor dereceyi biraz yükseltin çünkü bütün fırınların ısısı aynı değil
Afiyetle yiyin