iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane küçük patlıcan
*Bulgur (Yarım çay bardağından bir parmak fazla)
*45 dal maydanoz
*1 tane soğan
*2 tane sivri biber
*1 tane kapya biber
*1 tane irice domates
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tane küp şeker
*Karabiber
*Tuz
*Sıcak su
Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese Merhabalar
Patlıcanı çok seven biri olarak hele de mevsimiyken soframdan hiç eksik etmiyorum
Patlıcanları saplarından ayıralım ve sap kısmına doğru kopmayacak şekilde resimdeki gibi dörde bölelim
(Bu arada ayırdığımız patlıcan saplarını atmıyoruz kürü hemoroid sorunu yaşayanlar için çok etkili Ya da kurutalım kışın bal ve zencefil ile kaynatıp içelim öksürük ve balgam söktürücü tedavisi var )
Patlıanları tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletelim
Güzelce kurulduktan sonra yemeği pişireceğimiz tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte patlıcanları hafif kızartalım (Patlıcan yemekleri her zaman kızartılınca daha güzeldir )
Tenceremiz Geniş tabanlı bir tencere olsun ben karnıyarık tenceresi kullandım
Patlıcanlar kızardıktan sonra soğanı, sarımsağı, biberleri, salçayı, domatesi ekleyelim Salçayı güzelce sebzelere yedirdikten sonra tencerenin ağzını kapatalım ve biber soğanlar yumuşayana kadar kavrulmaya bırakalım
(Fazla karıştırmamaya özen gösterin ki patlıcanlar dağılmasın )
Daha sonra bulguru, maydanozu, küp şekeri, karabiberi ekleyip bir iki hafifce karıştırıp sıcak suyu ekleyelim
Arada Su kontrolü yaparak yemeğimizi hiç karıştırmadan pişmeye bırakalım
(Su miktarı size kalmış ben biraz sulu yaptım Bu yemeğe nohut, tavuk çok yakışıyor tercihinize göre ekleyebilirsiniz)
Afiyet olsun
*6 tane küçük patlıcan
*Bulgur (Yarım çay bardağından bir parmak fazla)
*45 dal maydanoz
*1 tane soğan
*2 tane sivri biber
*1 tane kapya biber
*1 tane irice domates
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tane küp şeker
*Karabiber
*Tuz
*Sıcak su
Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese Merhabalar
Patlıcanı çok seven biri olarak hele de mevsimiyken soframdan hiç eksik etmiyorum
Patlıcanları saplarından ayıralım ve sap kısmına doğru kopmayacak şekilde resimdeki gibi dörde bölelim
(Bu arada ayırdığımız patlıcan saplarını atmıyoruz kürü hemoroid sorunu yaşayanlar için çok etkili Ya da kurutalım kışın bal ve zencefil ile kaynatıp içelim öksürük ve balgam söktürücü tedavisi var )
Patlıanları tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletelim
Güzelce kurulduktan sonra yemeği pişireceğimiz tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte patlıcanları hafif kızartalım (Patlıcan yemekleri her zaman kızartılınca daha güzeldir )
Tenceremiz Geniş tabanlı bir tencere olsun ben karnıyarık tenceresi kullandım
Patlıcanlar kızardıktan sonra soğanı, sarımsağı, biberleri, salçayı, domatesi ekleyelim Salçayı güzelce sebzelere yedirdikten sonra tencerenin ağzını kapatalım ve biber soğanlar yumuşayana kadar kavrulmaya bırakalım
(Fazla karıştırmamaya özen gösterin ki patlıcanlar dağılmasın )
Daha sonra bulguru, maydanozu, küp şekeri, karabiberi ekleyip bir iki hafifce karıştırıp sıcak suyu ekleyelim
Arada Su kontrolü yaparak yemeğimizi hiç karıştırmadan pişmeye bırakalım
(Su miktarı size kalmış ben biraz sulu yaptım Bu yemeğe nohut, tavuk çok yakışıyor tercihinize göre ekleyebilirsiniz)
Afiyet olsun