iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*2 tane soğan
*1 yemek kaşığı salça
*4 tane büyük patlıcan
*3 tane patates
*4 5 tane büyük yeşil biber
*3 tane domates
*1 avuç pirinç
*1, 5 su bardağı kaynamış su
*Tuz
Üzerine;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*pulbiber
Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı İlk önce patlıcanlar şerit halinde kesilir ve halka şeklinde doğrandıktan sonra tuzlu suda bekletilir yarım saat kadar Diğer yandan patatesler, biberler ve domateslerde büyük bir şekilde kesilir Soğanı küp şeklinde doğradıktan sonra bi tencereye sıvı yağı söküp soğanları kavurmaya başlayalım Soğanlar pembeleştikten sonra bir yemek kaşığı salça konulur ve iyice karıştırılır Ardından sırasıyla malzemelerin hepsi konulur ilk olarak patlıcanlar, patatesler, biber ve domatesler konulur Üstlerine de 1, 5 su bardağı kaynamış olan suyu dökelim tencereyi kapatıp pişmeye bırakalım Bi süre sonra yumuşamış olan malzemelerin üstüne bir avuç pirinç serpelim, tuzu da ekleyip yemeği pişmeye bırakalım ( fazla karıştırmamak gerekir bir iki kez kaşıkla karıştırmak yeterlidir ) yemek iyice piştikten sonra sıvı yağda pulbiber kızartıp yemeğin üstüne dökelim Afiyet olsun
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*2 tane soğan
*1 yemek kaşığı salça
*4 tane büyük patlıcan
*3 tane patates
*4 5 tane büyük yeşil biber
*3 tane domates
*1 avuç pirinç
*1, 5 su bardağı kaynamış su
*Tuz
Üzerine;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*pulbiber
Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı İlk önce patlıcanlar şerit halinde kesilir ve halka şeklinde doğrandıktan sonra tuzlu suda bekletilir yarım saat kadar Diğer yandan patatesler, biberler ve domateslerde büyük bir şekilde kesilir Soğanı küp şeklinde doğradıktan sonra bi tencereye sıvı yağı söküp soğanları kavurmaya başlayalım Soğanlar pembeleştikten sonra bir yemek kaşığı salça konulur ve iyice karıştırılır Ardından sırasıyla malzemelerin hepsi konulur ilk olarak patlıcanlar, patatesler, biber ve domatesler konulur Üstlerine de 1, 5 su bardağı kaynamış olan suyu dökelim tencereyi kapatıp pişmeye bırakalım Bi süre sonra yumuşamış olan malzemelerin üstüne bir avuç pirinç serpelim, tuzu da ekleyip yemeği pişmeye bırakalım ( fazla karıştırmamak gerekir bir iki kez kaşıkla karıştırmak yeterlidir ) yemek iyice piştikten sonra sıvı yağda pulbiber kızartıp yemeğin üstüne dökelim Afiyet olsun