Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcandan Reçel Yapmak

Patlıcandan Reçel Yapmak

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Eşsiz lezzetteki patlıcan yemeklerini sevmeyenimiz yok gibidir Özellikle de Türk mutfağının spesiyalleri sayılabilecek karnıyarık, imambayıldı gibi yemekler söz konusu ise reddetmek imkansızdır Yemek olarak bu derece sevilen ve tüketilen patlıcanın reçelini tavsiye ettiğimizde muhtemelen bir temkinli yaklaşım söz konusu olacaktır; zira patlıcan reçeli damak zevki ile tamamen uyumsuz bir tercih olacakmış gibi bir algı oluşturmaktadır



Ancak, patlıcan reçeli oluşan bu önyargıyı kökünden yok edecek derecede lezzetli bir reçel türüdür Patlıcan reçelinin nasıl yapıldığını merak ettiyseniz şayet; öncelikle malzemelerinizi
hazırlamakla işe başlayabilirsiniz

Patlıcan reçeli yapımında kullanılan malzemeler şu şekildedir:

Minik boylardan seçilmiş 1 kg patlıcan (“bostan patlıcanı olarak bilinen bu patlıcan çekirdeksiz olup, reçellik boy şeklinde bilinen çeşidi ile özel olarak satılmaktadır)
1,5 kg toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
2 lt kireçlenmiş su ( 2 lt suya 250 gr kadar sönmemiş kireç ilave ederek hazırlayabilirsiniz)

Patlıcanların kabuklarını soyun ve tümünü ince halkalar şeklinde dilimleyin Dilimlenmiş patlıcanları kireçlenmiş suda yaklaşık 56 saat bekletin Daha sonra patlıcanları kireçlenmiş sudan çıkarıp bol su ile ile iyice yıkayın

Reçel yapacağınız tencereye 1,5 kg toz şekeri ve 3,5 bardak suyu aktarın Bu karışımı kaynatarak şurup kıvamına getirin Bu şuruba kenarda beklettiğiniz yıkanmış patlıcan dilimlerini ilave edin ve kaynatmaya devam edin Patlıcanlar iyice pişerek yumuşamış olmalı Reçeliniz kıvamını bulunca, ateşi kapatmadan önce yarım limon suyunu ilave edin Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocağı kapatın

Reçelinizi cam kavanozlara aktarın Ancak, kavanozların kapaklarını kapatmayın, oda sıcaklığında reçelin soğumasını bekleyin Bu arada arzu ederseniz, kapak yerine ince bir tülbent ile kavanozlarınızı kapatabilirsiniz

Reçeliniz soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatıp, serin ve kuru bir yerde muhafaza edin Afiyet olsun!

 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt