iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Arnavut Böreği (Dondurucuda) Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet patlıcan
*4 adet soğan
*10 adet yeşil biber
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Sıvıyağ
*6 adet yufka
Patlıcanlı Arnavut Böreği (Dondurucuda) Tarifi Yapılışı İlk önce patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyduktan sonra küçük kareler halinde kesip tuzlu suya bırakıyoruz Büyük bir tencereye yağımızı döküyoruz sırasıyla ince doğradığımız soğanları güzelce kavurup ardından yıkayıp ince kesilmiş yeşil biberlerimizi ekliyoruz İkisini de diriliğini yitirene kadar pişirip salçalarmızı ilave ediyoruz Suyunu süzüp doğradığımız patlıcanları üzerine ekliyoruz İyice yumuşayana kadar karıştırarak pişiriyoruz Arada yağını kontrol edip azaldıkça azar azar ekleyebilirsiniz Kapatmaya yakın tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırıyoruz Soğumaya bırakıp o ara yufkalarımızı teker teker açıp sigara böreği şeklinde 8 adet parçaya eşit kesiyoruz 1 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz yufkanın bitimini suya bandırıp kapatıyoruz Ben difrize atmak için yaptım Hemen yemek isteyenler için tavada da kızartılabilir, hafif olsun diyenler için üzerini yağlayıp fırında yufkalarımızın üzeri kızarana kadar pişirilebilir Benim yufkam iç harcımla 1 yemek kaşığı ölçüde tam olarak eşit çıktıHic artan olmadı İç harç gözünüze çok geliyor olabilir Afiyet oLsun Emine arkadaşıma bu güzel tarifi öğrettiği için Teşekkür ederim
*8 adet patlıcan
*4 adet soğan
*10 adet yeşil biber
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Sıvıyağ
*6 adet yufka
Patlıcanlı Arnavut Böreği (Dondurucuda) Tarifi Yapılışı İlk önce patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyduktan sonra küçük kareler halinde kesip tuzlu suya bırakıyoruz Büyük bir tencereye yağımızı döküyoruz sırasıyla ince doğradığımız soğanları güzelce kavurup ardından yıkayıp ince kesilmiş yeşil biberlerimizi ekliyoruz İkisini de diriliğini yitirene kadar pişirip salçalarmızı ilave ediyoruz Suyunu süzüp doğradığımız patlıcanları üzerine ekliyoruz İyice yumuşayana kadar karıştırarak pişiriyoruz Arada yağını kontrol edip azaldıkça azar azar ekleyebilirsiniz Kapatmaya yakın tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırıyoruz Soğumaya bırakıp o ara yufkalarımızı teker teker açıp sigara böreği şeklinde 8 adet parçaya eşit kesiyoruz 1 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz yufkanın bitimini suya bandırıp kapatıyoruz Ben difrize atmak için yaptım Hemen yemek isteyenler için tavada da kızartılabilir, hafif olsun diyenler için üzerini yağlayıp fırında yufkalarımızın üzeri kızarana kadar pişirilebilir Benim yufkam iç harcımla 1 yemek kaşığı ölçüde tam olarak eşit çıktıHic artan olmadı İç harç gözünüze çok geliyor olabilir Afiyet oLsun Emine arkadaşıma bu güzel tarifi öğrettiği için Teşekkür ederim