Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Arnavut Böreği (Dondurucuda)

Patlıcanlı Arnavut Böreği (Dondurucuda)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcanlı Arnavut Böreği (Dondurucuda) Tarifi İçin Malzemeler

*8 adet patlıcan
*4 adet soğan
*10 adet yeşil biber
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Sıvıyağ
*6 adet yufka

Patlıcanlı Arnavut Böreği (Dondurucuda) Tarifi Yapılışı İlk önce patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyduktan sonra küçük kareler halinde kesip tuzlu suya bırakıyoruz Büyük bir tencereye yağımızı döküyoruz sırasıyla ince doğradığımız soğanları güzelce kavurup ardından yıkayıp ince kesilmiş yeşil biberlerimizi ekliyoruz İkisini de diriliğini yitirene kadar pişirip salçalarmızı ilave ediyoruz Suyunu süzüp doğradığımız patlıcanları üzerine ekliyoruz İyice yumuşayana kadar karıştırarak pişiriyoruz Arada yağını kontrol edip azaldıkça azar azar ekleyebilirsiniz Kapatmaya yakın tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırıyoruz Soğumaya bırakıp o ara yufkalarımızı teker teker açıp sigara böreği şeklinde 8 adet parçaya eşit kesiyoruz 1 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz yufkanın bitimini suya bandırıp kapatıyoruz Ben difrize atmak için yaptım Hemen yemek isteyenler için tavada da kızartılabilir, hafif olsun diyenler için üzerini yağlayıp fırında yufkalarımızın üzeri kızarana kadar pişirilebilir Benim yufkam iç harcımla 1 yemek kaşığı ölçüde tam olarak eşit çıktıHic artan olmadı İç harç gözünüze çok geliyor olabilir Afiyet oLsun Emine arkadaşıma bu güzel tarifi öğrettiği için Teşekkür ederim
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt