Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Ay Çöreği

Patlıcanlı Ay Çöreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Patlıcanlı Ay Çöreği

İç malzeme:
3 4 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış)
1 adet kuru soğan (küp şeklinde doğranmış)
2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
½ demet ince doğranmış maydanoz
Hamur:
3 4 adet patates (haşlanmış)
1 paket Dr Oetker Tuzlu Kurabiye Un
1 yumurta akı
125 g yumuşak margarin
½ su bardağı yoğurt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı

1
İç malzemenin hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı olarak soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın Tuzlu suda 10 dakika bekletip daha sonra fazla suyunu süzmek için elinizle iyice sıkarak sudan alın Sıvı yağı bir tava içerisinde ısıtın, soğan ve patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Üzerine karabiber, tuz ve pul biber ilave edin Ocaktan alıp maydanozu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 170°C

Altüst pişirme: 180°C

2
Hamurun hazırlanışı:

Patatesleri püre haline getirip üzerine kurabiye un, yumurta akı, margarin, yoğurt ekleyin ve yoğurun Hamuru 4 eşit parçaya bölün Her bir parçayı 23 mm kalınlığında yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesin Üçgenlerin geniş kısmına patlıcanlı malzemeden koyup rulo şeklinde sarın Rulo hamurun iki ucunu ay şeklinde kıvırın Fırın tepsisine sıralayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk

Fırından çıkartıp soğutun

 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt