iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Patlıcanlı Ay Çöreği
İç malzeme:
3 4 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış)
1 adet kuru soğan (küp şeklinde doğranmış)
2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
½ demet ince doğranmış maydanoz
Hamur:
3 4 adet patates (haşlanmış)
1 paket Dr Oetker Tuzlu Kurabiye Un
1 yumurta akı
125 g yumuşak margarin
½ su bardağı yoğurt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1
İç malzemenin hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı olarak soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın Tuzlu suda 10 dakika bekletip daha sonra fazla suyunu süzmek için elinizle iyice sıkarak sudan alın Sıvı yağı bir tava içerisinde ısıtın, soğan ve patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Üzerine karabiber, tuz ve pul biber ilave edin Ocaktan alıp maydanozu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
2
Hamurun hazırlanışı:
Patatesleri püre haline getirip üzerine kurabiye un, yumurta akı, margarin, yoğurt ekleyin ve yoğurun Hamuru 4 eşit parçaya bölün Her bir parçayı 23 mm kalınlığında yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesin Üçgenlerin geniş kısmına patlıcanlı malzemeden koyup rulo şeklinde sarın Rulo hamurun iki ucunu ay şeklinde kıvırın Fırın tepsisine sıralayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk
Fırından çıkartıp soğutun
* Patlıcanlı Ay Çöreği
İç malzeme:
3 4 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış)
1 adet kuru soğan (küp şeklinde doğranmış)
2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
½ demet ince doğranmış maydanoz
Hamur:
3 4 adet patates (haşlanmış)
1 paket Dr Oetker Tuzlu Kurabiye Un
1 yumurta akı
125 g yumuşak margarin
½ su bardağı yoğurt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1
İç malzemenin hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı olarak soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın Tuzlu suda 10 dakika bekletip daha sonra fazla suyunu süzmek için elinizle iyice sıkarak sudan alın Sıvı yağı bir tava içerisinde ısıtın, soğan ve patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Üzerine karabiber, tuz ve pul biber ilave edin Ocaktan alıp maydanozu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
2
Hamurun hazırlanışı:
Patatesleri püre haline getirip üzerine kurabiye un, yumurta akı, margarin, yoğurt ekleyin ve yoğurun Hamuru 4 eşit parçaya bölün Her bir parçayı 23 mm kalınlığında yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesin Üçgenlerin geniş kısmına patlıcanlı malzemeden koyup rulo şeklinde sarın Rulo hamurun iki ucunu ay şeklinde kıvırın Fırın tepsisine sıralayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk
Fırından çıkartıp soğutun