iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*2 sivri biber
*1 büyük kuru soğan
*2 diş sarımsak
*5 adet yufka
*2 adet domates
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Üzeri için;
*Yoğurt
*Sıvı yağ
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Patlıcanları küçükçe alacalı keserek tuzlu suda bekletiyoruz
*Patlıcanlar beklerken soğanı yemeklik doğrayın
*Sarımsağı biberi küçükçe doğrayın
*Tencereye sıvı yağ ekleyerek doğramış soğan, biber ve sarımsağı pembeleşinceye kadar pişirin
*Pembeleşen soğanların içine salça ve rendelenmiş domatesler eklenerek kokusu çıkana kadar kavurun
*Daha sonra sudan çıkarılıp, yıkanan patlıcanlar ilave edilir ve harmanlanır
*Tencereye üzerlerini az geçecek kadar su ekleyin
*Karabiber tuz atıldıktan sonra pişmeye bırakın
*Patlıcanlar piştikten sonra tencereyi ocaktan alın
*Tepsiyi yağlayın
*İlk iki kat yufkayı serin ben ortadan ikiye böle böle kullanıyorum
*2 kattan sonra hazırladığımız patlıcan harcını her kata yayıyorum
*Son katıda yaydıktan sonra yine ikinci katı boş yufkayla kaplayın
*Üzeri için 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırarak fırça yardımıyla üzerine sürün ve 180 derece fırına üzeri kızarana kadar pişmeye bırakın afiyet olsun
*4 adet patlıcan
*2 sivri biber
*1 büyük kuru soğan
*2 diş sarımsak
*5 adet yufka
*2 adet domates
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Üzeri için;
*Yoğurt
*Sıvı yağ
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Patlıcanları küçükçe alacalı keserek tuzlu suda bekletiyoruz
*Patlıcanlar beklerken soğanı yemeklik doğrayın
*Sarımsağı biberi küçükçe doğrayın
*Tencereye sıvı yağ ekleyerek doğramış soğan, biber ve sarımsağı pembeleşinceye kadar pişirin
*Pembeleşen soğanların içine salça ve rendelenmiş domatesler eklenerek kokusu çıkana kadar kavurun
*Daha sonra sudan çıkarılıp, yıkanan patlıcanlar ilave edilir ve harmanlanır
*Tencereye üzerlerini az geçecek kadar su ekleyin
*Karabiber tuz atıldıktan sonra pişmeye bırakın
*Patlıcanlar piştikten sonra tencereyi ocaktan alın
*Tepsiyi yağlayın
*İlk iki kat yufkayı serin ben ortadan ikiye böle böle kullanıyorum
*2 kattan sonra hazırladığımız patlıcan harcını her kata yayıyorum
*Son katıda yaydıktan sonra yine ikinci katı boş yufkayla kaplayın
*Üzeri için 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırarak fırça yardımıyla üzerine sürün ve 180 derece fırına üzeri kızarana kadar pişmeye bırakın afiyet olsun