iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 5 kilo un
*2 tatlı kasığı tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı için;
*3 adet patlıcan
*5 adet sivri biber
*3 adet domates
*2 bas kuru soğan
*250 gram kıyma
*Tuz, karabiber ,kimyon, kırmızı toz biber
*2 yemek kaşığı salça
*1 kase sıvı yağ (Yufkaları yağlamak için)
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç malzemelerimiz küçük küçük doğranır bir tencereye alınır Sıvı yağ eklenir Ağzı kapalı bir şekilde suyunu salıp pişene kadar beklenir En son salçası ve baharatları tuzu eklenir biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır Diğer yandan un, su, tuzdan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Üzeri örtülerek iç harcımız soğuyana kadar dinlendirilir Daha sonra hamurumuz 8 bezeye bölünür her bir beze tabak büyüklüğünde oklava ile açılır Her biri yağlanarak 4 tanesi üst üste konur tepsi büyüklüğünde elimiz ile uzatılarak açılır Yağlanmış tepsiye serilir iç malzemesi üzerine yayılır Kalan 4 bezeye aynı işlem uygulanarak üzerine kapatılır Kenarları kıvırılır Üzerine salça sıvı yağ ve su ile sos yapılıp üzerine gezdirilir 200 derece önceden ısıtılmış fırına atılarak pişirilir Afiyet olsun
*1 5 kilo un
*2 tatlı kasığı tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı için;
*3 adet patlıcan
*5 adet sivri biber
*3 adet domates
*2 bas kuru soğan
*250 gram kıyma
*Tuz, karabiber ,kimyon, kırmızı toz biber
*2 yemek kaşığı salça
*1 kase sıvı yağ (Yufkaları yağlamak için)
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç malzemelerimiz küçük küçük doğranır bir tencereye alınır Sıvı yağ eklenir Ağzı kapalı bir şekilde suyunu salıp pişene kadar beklenir En son salçası ve baharatları tuzu eklenir biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır Diğer yandan un, su, tuzdan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Üzeri örtülerek iç harcımız soğuyana kadar dinlendirilir Daha sonra hamurumuz 8 bezeye bölünür her bir beze tabak büyüklüğünde oklava ile açılır Her biri yağlanarak 4 tanesi üst üste konur tepsi büyüklüğünde elimiz ile uzatılarak açılır Yağlanmış tepsiye serilir iç malzemesi üzerine yayılır Kalan 4 bezeye aynı işlem uygulanarak üzerine kapatılır Kenarları kıvırılır Üzerine salça sıvı yağ ve su ile sos yapılıp üzerine gezdirilir 200 derece önceden ısıtılmış fırına atılarak pişirilir Afiyet olsun