iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*7 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için;
*1, 5 çay bardağı süt
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*1 çimdik tuz
İç harcı için;
*3 adet patlıcan
*1 adet büyük boy kuru soğan
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Bir avuç maydanoz
*Yarım caybardağı zeytinyağı
*4 adet charliston yesil biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 diş sarımsak
Üzeri için;
**1 adet yumurta
**Tereyağı
*Çörekotu
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı İç harcının hazırlanması;
Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın Yağ ile birlikte tavada kavurun Ayrı bir tavaya soğanları ince ince doğrayın Soğanları zeytinyağında kavurun Ardından charliston yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave edin Salca, sarımsak ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin En son diğer tavada kavurduğunuz patlıcanları ve maydanozu ilave edip üzerine azıcık su ekleyin İç harcımız hazır Soğumaya bırakın
Yufkaları bir tane alıp üzerine sütlü sostan gezdirin ve fırçası yardımıyla sosu yufkanın her tarafına sürün Üzerine patlıcanlı iç harcımızı yayalım ve rulo yapıp fırın tepsisine alalım Fırına atmadan önce böreğinizi dilimleyip ermiş tereyağını üzerinde gezdirin, yumurta sürüp çörekotunu serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
*7 adet yufka
Yufkaların arasına sürmek için;
*1, 5 çay bardağı süt
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*1 çimdik tuz
İç harcı için;
*3 adet patlıcan
*1 adet büyük boy kuru soğan
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Bir avuç maydanoz
*Yarım caybardağı zeytinyağı
*4 adet charliston yesil biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 diş sarımsak
Üzeri için;
**1 adet yumurta
**Tereyağı
*Çörekotu
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı İç harcının hazırlanması;
Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın Yağ ile birlikte tavada kavurun Ayrı bir tavaya soğanları ince ince doğrayın Soğanları zeytinyağında kavurun Ardından charliston yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave edin Salca, sarımsak ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin En son diğer tavada kavurduğunuz patlıcanları ve maydanozu ilave edip üzerine azıcık su ekleyin İç harcımız hazır Soğumaya bırakın
Yufkaları bir tane alıp üzerine sütlü sostan gezdirin ve fırçası yardımıyla sosu yufkanın her tarafına sürün Üzerine patlıcanlı iç harcımızı yayalım ve rulo yapıp fırın tepsisine alalım Fırına atmadan önce böreğinizi dilimleyip ermiş tereyağını üzerinde gezdirin, yumurta sürüp çörekotunu serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.