iltasyazilim
FD Üye
*
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su Bardağı pilavlık bulgur
*3, 5 Su bardağı su
*1 Adet Bostan Patlıcan
*2 Adet orta boy kuru soğan
*2 Adet orta boy domates
*2 Adet sivri biber
*yarım yemek kaşığı salça (ben ev yapımı kullanıyorum domates ve biber karışık)
*1 Adet kesme şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*tuz, karabiber, pulbiber
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Bulguru temizleyip yıkıyoruz ve suların süzülmesi için kenara bırakıyoruz Patlıcanı küp küp doğruyoruz ve tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz Soğan ve biberleri küçük küçük doğruyoruz Tencerenin içine zeytin yağı ve tereyağını koyuyoruz biber ve soğanları güzelce kavuruyoruz Patlıcanları yıkayıp tencereye boşaltıyoruz ve onları da kavuruyoruz Domatesleri küp küp doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz bir adet kesme şeker atıyoruz Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz ve salça koyuyoruz 2 dk daha kavuruyoruz 3, 5 su bardağı su ilave ediyoruz, su kaynayınca önceden temizlediğimiz ve yıkadığımız bulgurları, tuz Kara biber, pul biber ilave ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz Ocağın altını kısmadan pişiriyoruz Pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatıyoruz Pilavın demlenmesi için kapağı kapalı 20 dk bekletiyoruz Servis yapmadan önce pilavı karıştırıyoruz
Afiyet olsun
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su Bardağı pilavlık bulgur
*3, 5 Su bardağı su
*1 Adet Bostan Patlıcan
*2 Adet orta boy kuru soğan
*2 Adet orta boy domates
*2 Adet sivri biber
*yarım yemek kaşığı salça (ben ev yapımı kullanıyorum domates ve biber karışık)
*1 Adet kesme şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*tuz, karabiber, pulbiber
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Bulguru temizleyip yıkıyoruz ve suların süzülmesi için kenara bırakıyoruz Patlıcanı küp küp doğruyoruz ve tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz Soğan ve biberleri küçük küçük doğruyoruz Tencerenin içine zeytin yağı ve tereyağını koyuyoruz biber ve soğanları güzelce kavuruyoruz Patlıcanları yıkayıp tencereye boşaltıyoruz ve onları da kavuruyoruz Domatesleri küp küp doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz bir adet kesme şeker atıyoruz Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz ve salça koyuyoruz 2 dk daha kavuruyoruz 3, 5 su bardağı su ilave ediyoruz, su kaynayınca önceden temizlediğimiz ve yıkadığımız bulgurları, tuz Kara biber, pul biber ilave ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz Ocağın altını kısmadan pişiriyoruz Pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatıyoruz Pilavın demlenmesi için kapağı kapalı 20 dk bekletiyoruz Servis yapmadan önce pilavı karıştırıyoruz
Afiyet olsun