iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Çıtır Börek (Baklava Yufkasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
*Sıvı yağ
*Susam
İç harcı için;
*3 adet orta boy patlıcan
*1 adet patates
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı köri
*Tuz, sıvı yağ
Patlıcanlı Çıtır Börek (Baklava Yufkasıyla) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
Öncelikle iç harcımız için soğan, patates ve patlıcanları robotta çekiyoruz Soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz Salçayı ekleyip bikaç dakika daha kavuruyoruz Patates ve patlıcanları ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz İç harcımız hazır
Baklavalık yufkamızdan 2 adet alıp fırça yardımıyla sıvı yağdan 1 yemek kaşığı kadar alıp yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz Üzerine 2 adet daha yufka alıp tekrar sıvı yağ sürüyoruz Son olarak 2 adet daha alıp tekrar yağ sürdükten sonra iç harcımızdan 3 4 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz Yani toplamda 1 börek için 6 adet yufka kullanıyoruz 2 4 ve 6 kata yağ sürüp iç harcımızı ekleyip sarıyoruz Yufkamız bitene kadar ayni işleme devam ediyoruz Sardıktan sonra 4 bölüp tepsiye yerleştiriyoruz Bu tariften ortalama 1 tepsi börek çıkıyor Tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine 1 sise maden suyunu eşit miktarda yayıyoruz Kalan sıvı yağını da böreklerin üzerine fırçayla sürüyoruz Üzerine tercihe göre susam veya çörekotu atabilirsiniz 180 derece frıında 15 dk altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ?
*1 paket baklavalık yufka
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
*Sıvı yağ
*Susam
İç harcı için;
*3 adet orta boy patlıcan
*1 adet patates
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı köri
*Tuz, sıvı yağ
Patlıcanlı Çıtır Börek (Baklava Yufkasıyla) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
Öncelikle iç harcımız için soğan, patates ve patlıcanları robotta çekiyoruz Soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz Salçayı ekleyip bikaç dakika daha kavuruyoruz Patates ve patlıcanları ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz İç harcımız hazır
Baklavalık yufkamızdan 2 adet alıp fırça yardımıyla sıvı yağdan 1 yemek kaşığı kadar alıp yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz Üzerine 2 adet daha yufka alıp tekrar sıvı yağ sürüyoruz Son olarak 2 adet daha alıp tekrar yağ sürdükten sonra iç harcımızdan 3 4 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz Yani toplamda 1 börek için 6 adet yufka kullanıyoruz 2 4 ve 6 kata yağ sürüp iç harcımızı ekleyip sarıyoruz Yufkamız bitene kadar ayni işleme devam ediyoruz Sardıktan sonra 4 bölüp tepsiye yerleştiriyoruz Bu tariften ortalama 1 tepsi börek çıkıyor Tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine 1 sise maden suyunu eşit miktarda yayıyoruz Kalan sıvı yağını da böreklerin üzerine fırçayla sürüyoruz Üzerine tercihe göre susam veya çörekotu atabilirsiniz 180 derece frıında 15 dk altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ?