Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Çöp Şiş Kebabı

Patlıcanlı Çöp Şiş Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Köftesi için : 250 gr orta yağlı kıyma 1 orta boy 1 büyük diş sarımsak 1 yumurta 4 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon tuz 4 – 5 uzun patlıcan 1 yemek kaşığı tuz Sosu için :
Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 5 çorba kasesi kadar sıcak su Kızartmak için : Sıvı yağ Veee çöp şiş İsteğe göre domates ve biber dilimleri Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Patlıcanları iyice yıkayalım ve sap kısımlarını kesip atalım Pijama şeklinde alacalı soyalım Boylamasına çok ince ve çok da kalın olmayacak şekilde toplam bir patlıcandan 5 parça olacak şekilde dilimliyoruz Hepsini böyle yapıp içi su dolu bir kaba koyuyoruz içine 1 yemek kaşığı kadar falan tuz koyup, patlıcanın acısının çıkması için bekletiyoruz (su patlıcanın üstünü geçsin )

Patlıcanlar tuzlu suda beklerken, köfte harcını hazırlıyoruz Bir kabın içine kıymayı, ben büyük bir soğanın yarısını rendeledim Soğanı ve sarımsağı soyup rendeliyoruz Üstüne yumurtayı kırıyoruz Baharat ve tuzunu ekleyip hepsini iyice karıştırıyoruz Üstüne galeta ununu ekleyip, güzelce yoğuruyoruz ve ağzını kapatıp buzdolabına koyup köfteyi dinlendiriyoruz
Patlıcanları suyun içinden çıkarıyoruz Havlu kağıdın veya temiz bir örtünün arasına koyup patlıcanların suyunu alalım kurutalım (kızartırken sıçramasın)
Patlıcanları kızartmak için tavaya biraz sıvı yağ koyup patlıcanları arkalı önlü çok kızartmadan azıcık pembeleşince havlu kağıdın üstüne alıyoruz (patlıcanın fazla yağını alıyoruz)

Patlıcanın bir parçasını yere seriyoruz ve üstüne ister benim doruk kebabında yaptığım gibi harçtan bir parça koparıp patlıcanın üstüne yayarak sürüyoruz Sonra da patlıcanı rulo şeklinde sarıp, diğer patlıcan dilimine
geçiyoruz Ben bu şekli çok seviyorum Veya da harçtan köfteler yapıp kürdan kebabı gibi yuvarladığımız köfteleri patlıcanın kenarına koyup, rulo şeklinde sarıyoruz İstediğiniz gibi yapınız Ben her iki şekilde de yaptım Sonra da patlıcanı rulo yaptığımız son kat yerinden diğer tarafa doğru bunları 4 er, 5 er şişlere geçiriyoruz çocuklar çok patlıcan yemediğinden, patlıcan da bittiğinden yuvarladığım köftelerin birazını da şişlere taktım

Hazırladığımız şişleri sığacağı bir tepsiye diziyoruz Salçaları bir çorba kasesinin içine koyup, üzeri dolacak kadar sıcak su koyup, salçayı eritiyoruz karıştırarak
Tepsideki yemeğin üstüne bu salçalı suyu kaşıkla gezdirerek döküyoruz Ben bir kase Salçalı suyun haricinde yarım kase su daha koydum Yani şöyle ki Salçalı su yemeğin yarısına kadar gelmeli İsteğe göre tepsiye biber, domates dilimler vs De yerleştiriyoruz Azıcık da üstüne tuz serpip, tepsinin üstüne sebzelerin yanmaması için yağlı kağıt yerleştiriyoruz 225 derecede 40 dk pişiriyoruz sonra yağlı kağıdı çıkarıp 10 dk da öylece pişiriyoruz ve nefis yemeğimiz hazır
Afiyetler olsun

nefisyemektarifleri

858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt