iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yada 5 dilim bayat ekmek içi
*4 adet patlıcan
Kıymalı sos için;
*300 gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1 tutam maydanoz
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızartmak için;
*Sıvı yağ
Yoğurt sos için;
*2 su bardağı yoğurt
*2 diş sarımsak
*Tuz
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım Küp küp doğrayıp tuzlu suda 1015 dakika bekletelim
Suyunu süzüp kuruladığımız patlıcanlı kızgın yağ da kızartın
Bayat ekmekleri küp küp doğrayın Fırında hafif kızartın
Kıymalı sos için soğan ve biberi küçük küçük doğrayın 2 yemek kaşığı sıvı yağ da soteleyin Üzerine kıymayıda ilave edip kavurun Kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleride ekleyin Domatesler suyunu çekince altını kapatın ve tuzunu baharatını ince doğranmış maydanoz ekleyin karıştırın
Küçük boy dikdörtgen borcamın içerisine önce kızartılan ekmekleri sonra patlıcanları yerleştirin
Patlıcanların üstüne kıymalı sosuda gezdirin
Yoğurdu çırpıp sarımsağı rendeleyin Yoğurda karıştırın Tuzla tatlandırın Kıymanın üstüne gezdirin En son yağda kızdırdığımız pulbiberide üstüne gezdirin Servise hazır Bekletmeden servise sunabilirsiniz
Afiyet olsun
*4 yada 5 dilim bayat ekmek içi
*4 adet patlıcan
Kıymalı sos için;
*300 gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1 tutam maydanoz
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızartmak için;
*Sıvı yağ
Yoğurt sos için;
*2 su bardağı yoğurt
*2 diş sarımsak
*Tuz
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım Küp küp doğrayıp tuzlu suda 1015 dakika bekletelim
Suyunu süzüp kuruladığımız patlıcanlı kızgın yağ da kızartın
Bayat ekmekleri küp küp doğrayın Fırında hafif kızartın
Kıymalı sos için soğan ve biberi küçük küçük doğrayın 2 yemek kaşığı sıvı yağ da soteleyin Üzerine kıymayıda ilave edip kavurun Kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleride ekleyin Domatesler suyunu çekince altını kapatın ve tuzunu baharatını ince doğranmış maydanoz ekleyin karıştırın
Küçük boy dikdörtgen borcamın içerisine önce kızartılan ekmekleri sonra patlıcanları yerleştirin
Patlıcanların üstüne kıymalı sosuda gezdirin
Yoğurdu çırpıp sarımsağı rendeleyin Yoğurda karıştırın Tuzla tatlandırın Kıymanın üstüne gezdirin En son yağda kızdırdığımız pulbiberide üstüne gezdirin Servise hazır Bekletmeden servise sunabilirsiniz
Afiyet olsun