iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Kayıkta Makarna nasıl yapılır
Patlıcanlı Kayıkta Makarna yapılışı
Patlıcanlı Kayıkta Makarna için gerekli malzemeler:
3 sebze bahçesi patlıcan
yarım p makarna
200 gr kıyma
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 tatlı k salça
1 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba k tereyağı
zeytinyağı
tuz , karabiber
Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 tutam fesleğen
Yapılışı:
Bostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılırDaha sonra üstüne yağ sürülerek fırına verilip sözde kıvamda pişirilir bu vesileyle makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır Diğer tarafta iç harcı hazırlanır Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur Üstüne salça , doğranmış patlıcan içi , kıyma ve maydanoz konularak kavrulur Tuzu ve baharatı ayarlanır En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur
Fırında sanki kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur En son üstüne kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir *
Patlıcanlı Kayıkta Makarna yapılışı
Patlıcanlı Kayıkta Makarna için gerekli malzemeler:
3 sebze bahçesi patlıcan
yarım p makarna
200 gr kıyma
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 tatlı k salça
1 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba k tereyağı
zeytinyağı
tuz , karabiber
Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 tutam fesleğen
Yapılışı:
Bostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılırDaha sonra üstüne yağ sürülerek fırına verilip sözde kıvamda pişirilir bu vesileyle makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır Diğer tarafta iç harcı hazırlanır Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur Üstüne salça , doğranmış patlıcan içi , kıyma ve maydanoz konularak kavrulur Tuzu ve baharatı ayarlanır En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur
Fırında sanki kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur En son üstüne kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir *