iltasyazilim
FD Üye
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 40dk
Patlıcanlı Patatesli Et (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kuşbaşı kuzu eti (dana )
3~4 patlıcan
2 patates
9~10 diş sarımsak
5~6 domates
2 kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartma için sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Patlıcanlı Patatesli Et (Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı
Bismillah
Hem kızartılan hem fırına giden bir yemek olduğu için çok lezzetli Yapımı da kolay, güzel bir et yemeği yapalım Davetlerinizde rahatlıkla yapabilirsiniz
Öncelikle kuşbaşı etimizi pişirelim Güzelce kavurup suyunu salıp geri çeken ete gerektiği miktarda su ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirelim, isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz Etimizin bir iki çay bardağı suyu kalırsa daha iyi olur, bu suyu fırınlarken kullanacağız
Etimiz pişerken bir yandan kızartmamızı yapalım Küp küp doğradığımız patlıcan ve patateslerimizi kızartalım Biberlerimizi ister kızartın, ister etin içine doğrayın, ikisi de olur
İyice pişmiş etimizin içine, biberlerimizi sarımsakları ve doğranmış 4~5 domatesi alalım Ya da yazdan hazırlanan konserve domates varsa muhteşem olur 8~9 yemek kaşığı koyabilirsiniz Baharatlarımızı ve salçamızı da ekleyip güzelce karıştıralım Birkaç dakika pişirelim Üzerine kızarttığımız patlıcan ve patatesi de ekleyelim
Bütün malzemeler bir araya geldi Hepsini uygun bir fırın kabına alalım Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz domatesleri alalım, isterseniz siz biber de koyabilirsiniz Ayırdığımız bir iki çay bardağı et suyumuzu da ekleyelim üstüne Miss
30~40 dakika 200 derece isinmiş fırında pişirelim İlk yirmi dakika üstü kapalı, sonra açık pişirelim Yemeğimiz hazır
Afiyet şifa olsun
Nefis Yemek Tarifleri
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 40dk
Patlıcanlı Patatesli Et (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kuşbaşı kuzu eti (dana )
3~4 patlıcan
2 patates
9~10 diş sarımsak
5~6 domates
2 kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartma için sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Patlıcanlı Patatesli Et (Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı
Bismillah
Hem kızartılan hem fırına giden bir yemek olduğu için çok lezzetli Yapımı da kolay, güzel bir et yemeği yapalım Davetlerinizde rahatlıkla yapabilirsiniz
Öncelikle kuşbaşı etimizi pişirelim Güzelce kavurup suyunu salıp geri çeken ete gerektiği miktarda su ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirelim, isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz Etimizin bir iki çay bardağı suyu kalırsa daha iyi olur, bu suyu fırınlarken kullanacağız
Etimiz pişerken bir yandan kızartmamızı yapalım Küp küp doğradığımız patlıcan ve patateslerimizi kızartalım Biberlerimizi ister kızartın, ister etin içine doğrayın, ikisi de olur
İyice pişmiş etimizin içine, biberlerimizi sarımsakları ve doğranmış 4~5 domatesi alalım Ya da yazdan hazırlanan konserve domates varsa muhteşem olur 8~9 yemek kaşığı koyabilirsiniz Baharatlarımızı ve salçamızı da ekleyip güzelce karıştıralım Birkaç dakika pişirelim Üzerine kızarttığımız patlıcan ve patatesi de ekleyelim
Bütün malzemeler bir araya geldi Hepsini uygun bir fırın kabına alalım Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz domatesleri alalım, isterseniz siz biber de koyabilirsiniz Ayırdığımız bir iki çay bardağı et suyumuzu da ekleyelim üstüne Miss
30~40 dakika 200 derece isinmiş fırında pişirelim İlk yirmi dakika üstü kapalı, sonra açık pişirelim Yemeğimiz hazır
Afiyet şifa olsun
Nefis Yemek Tarifleri