iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 orta boy patlıcan
*23 orta boy patates
*2 adet yeşilsivri biber(karısık)
*2 adet domates
*Sıvı yağ
Sos için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 bardak su(sulu sevenler daha fazla koyabilir)
*Tuz
Köftesi için;
*300400 kg kıyma
*1 adet kuru soğan
*23 diş sarımsak
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
*Tuz, karabiber
Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle köfteler hazırlanır Soğan ve sarımsaklar rendelenir Kıymaya ilave edilir Yumurta, bayat ekmek içi, baharatlar ve tuzu da eklenerek köfte harcı yoğurulur Malzemeler iyice özdeşleşince ufak parçalar koparılarak köfteler şekillendirilir Diğer tarafından patatesler, patlıcanlar ve biberler dilimlenir Fırın kabına sırayla malzemeler yerleştirilir Orta kısma kalan malzemeler biber ve en son domatesler dilimlenir Üzerine sıvı yağ ve sos karışımı dökülür üzerini fokyo ve ya yağlı kağıtla kaplayıp 180200 arası derece yaklaşık 45 dk pişirin Sebzeler yumuşayıp pişmeye yakın üzerini açıp kızartın
*2 orta boy patlıcan
*23 orta boy patates
*2 adet yeşilsivri biber(karısık)
*2 adet domates
*Sıvı yağ
Sos için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 bardak su(sulu sevenler daha fazla koyabilir)
*Tuz
Köftesi için;
*300400 kg kıyma
*1 adet kuru soğan
*23 diş sarımsak
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
*Tuz, karabiber
Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle köfteler hazırlanır Soğan ve sarımsaklar rendelenir Kıymaya ilave edilir Yumurta, bayat ekmek içi, baharatlar ve tuzu da eklenerek köfte harcı yoğurulur Malzemeler iyice özdeşleşince ufak parçalar koparılarak köfteler şekillendirilir Diğer tarafından patatesler, patlıcanlar ve biberler dilimlenir Fırın kabına sırayla malzemeler yerleştirilir Orta kısma kalan malzemeler biber ve en son domatesler dilimlenir Üzerine sıvı yağ ve sos karışımı dökülür üzerini fokyo ve ya yağlı kağıtla kaplayıp 180200 arası derece yaklaşık 45 dk pişirin Sebzeler yumuşayıp pişmeye yakın üzerini açıp kızartın