iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet uzun patlıcan
*2 buçuk su bardağı pirinç
*1 tavuk göğsü
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tane domates
*Tuz
*Yağ
Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Önce tavuk göğsünü yıkayıp ocağa bırakıyoruz pişmesi için, sonra patlıcanları kabuklarını soyup uzunlamasına ve ince kesiyoruz, kestikten sonra yağda kızartıyoruz, patlıcanlar bittikten sonra 2 buçuk su bardağı pirinçi yıkayıp patlıcanları kızarttığımız tavaya koyup üzerine pişirdiğimiz tavuğu ufak ufak üzerine doğruyoruz, sonra 1 tatlı kaşığı karabiberi ve tuzu ekleyip güzel kavuruyoruz, biraz tavuk altı için bırakıyoruz ,2 tane domatesi ve tavuğu geniş ve derin tencerenin altına koyuyoruz, üzerine patlıcanları uzunlamasına diziyoruz ,birazda alta diziyoruz, sonra kavurduğumuz pirinçi patlıcanları üzerine güzelce yayıyoruz, üzerine yukarı da kalan patlıcanları pirinçi kapatacak bir şekilde diziyoruz, üzerine biraz tuz ve üstünü geçmeyecek kadar su koyup ocağa koyuyoruz, biraz kaynadıktan sonra altını kısıp kendi halinde pişmeye bırakalım, piştikten sonra yuvarlak bir tepsiye ters çeviriyoruz, afiyet olsun
*5 adet uzun patlıcan
*2 buçuk su bardağı pirinç
*1 tavuk göğsü
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tane domates
*Tuz
*Yağ
Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Önce tavuk göğsünü yıkayıp ocağa bırakıyoruz pişmesi için, sonra patlıcanları kabuklarını soyup uzunlamasına ve ince kesiyoruz, kestikten sonra yağda kızartıyoruz, patlıcanlar bittikten sonra 2 buçuk su bardağı pirinçi yıkayıp patlıcanları kızarttığımız tavaya koyup üzerine pişirdiğimiz tavuğu ufak ufak üzerine doğruyoruz, sonra 1 tatlı kaşığı karabiberi ve tuzu ekleyip güzel kavuruyoruz, biraz tavuk altı için bırakıyoruz ,2 tane domatesi ve tavuğu geniş ve derin tencerenin altına koyuyoruz, üzerine patlıcanları uzunlamasına diziyoruz ,birazda alta diziyoruz, sonra kavurduğumuz pirinçi patlıcanları üzerine güzelce yayıyoruz, üzerine yukarı da kalan patlıcanları pirinçi kapatacak bir şekilde diziyoruz, üzerine biraz tuz ve üstünü geçmeyecek kadar su koyup ocağa koyuyoruz, biraz kaynadıktan sonra altını kısıp kendi halinde pişmeye bırakalım, piştikten sonra yuvarlak bir tepsiye ters çeviriyoruz, afiyet olsun