Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
5 yemek kaşığı margarin
100 gr tel şehriye
500 gr yağsız kuzu veya dana eti
1 baş soğan
3 adet patlıcan
500 gr pirinç
1,5 kase et suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Tel şehriyeleri 2 yemek kaşığı margarinle kavurup ayırın Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun Kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda bekletin Sonra sıkarak kağıt havlu ile kurulayın Hafif kızartın
Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı bir yemek kaşığı margarinle kavurun Kuşbaşı doğranmış eti ilave edin Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve tuzu ile karabiberini ekleyip ateşi kısın Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları ekleyin Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Pirinçleri et suyu ile sade pilav yapın Derince bir kaseye streç kağıt yayın Önce kavrulmuş şehriyeleri koyun Üzerine pilavın yansını biraz bastırarak koyun Sonra patlıcan et koyun Üzerine tekrar pilavın yarısını koyun kağıt kapatın 5 dakika sonra düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,341Kullanıcılar
ali0035Son üye
Üst Alt