iltasyazilim
FD Üye
Yazın sevilen sebzesi patlıcanla leziz bir pilav hazırlamak ister misiniz? İşte tarifi…
Malzemeler (4 kişilik)
1 su bardağı pirinç
1 adet ufak küp doğranmış kemer patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
1 buçuk su bardağı sıcak su
2 demet ince kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
Yapılışı
Ufak küp doğranmış patlıcanları tuzlayın Tereyağını yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtıp patlıcanları tencereye alın ve birkaç dakika karıştırarak kızartın Soğanları ekleyip 2 dakika pişirin ve pirinçleri ilave edin 2 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra bir tutam tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar ekleyin Suyunu da ilave edip kapağını kapatın Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ateşten alıp dereotlarını ekleyin ve karıştırın Yaklaşık 20 dakika dinlendirdikten sonra pilavınızı servis edin Afiyet olsun…
GURME REHBERI
Malzemeler (4 kişilik)
1 su bardağı pirinç
1 adet ufak küp doğranmış kemer patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet ince kıyılmış arpacık soğan
1 buçuk su bardağı sıcak su
2 demet ince kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
Yapılışı
Ufak küp doğranmış patlıcanları tuzlayın Tereyağını yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtıp patlıcanları tencereye alın ve birkaç dakika karıştırarak kızartın Soğanları ekleyip 2 dakika pişirin ve pirinçleri ilave edin 2 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra bir tutam tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar ekleyin Suyunu da ilave edip kapağını kapatın Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ateşten alıp dereotlarını ekleyin ve karıştırın Yaklaşık 20 dakika dinlendirdikten sonra pilavınızı servis edin Afiyet olsun…
GURME REHBERI