iltasyazilim
FD Üye
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet orta boy patlıcan
*1 adet orta boy soğan
*1 adet yeşil biber
*1 büyük su bardağı pirinç
*1 büyük çay bardağı arpa şehriye
*1 büyük çay bardağı et suyu
*Pirinç ölçtüğünüz bardakla 1, 5 bardak sıcak su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yeteri kadar tuz
*Yarım çay kaşığı şeker
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba parlıcanları kızartmadan kolay pratik lezzetli pirinç pilavı denedim, sizlerle de paylaşmak istedim Hadi başlayalım??
Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayıp süzdürelim Diğer yandan patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletmeye bırakalım
Soğan ve biberi de minik küpler şeklinde doğrayıp tencereye alalım Yağını ve şehriyeleri de ekleyip biraz kavuralım
Hafif rengi dönünce patlıcanları iyice yıkayıp süzdürüp ekleyelim Kavurmaya devam (Çok kavrulması püf noktası) burada şekeri ve tuzu ilave edelim
İyice kavrulan malzemelere pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim Aynı pilav yapar gibi Suyunu ve et suyunu ekleyelim kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım Suyunu çekince pilavımız hazır??
*2 adet orta boy patlıcan
*1 adet orta boy soğan
*1 adet yeşil biber
*1 büyük su bardağı pirinç
*1 büyük çay bardağı arpa şehriye
*1 büyük çay bardağı et suyu
*Pirinç ölçtüğünüz bardakla 1, 5 bardak sıcak su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yeteri kadar tuz
*Yarım çay kaşığı şeker
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba parlıcanları kızartmadan kolay pratik lezzetli pirinç pilavı denedim, sizlerle de paylaşmak istedim Hadi başlayalım??
Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayıp süzdürelim Diğer yandan patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletmeye bırakalım
Soğan ve biberi de minik küpler şeklinde doğrayıp tencereye alalım Yağını ve şehriyeleri de ekleyip biraz kavuralım
Hafif rengi dönünce patlıcanları iyice yıkayıp süzdürüp ekleyelim Kavurmaya devam (Çok kavrulması püf noktası) burada şekeri ve tuzu ilave edelim
İyice kavrulan malzemelere pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim Aynı pilav yapar gibi Suyunu ve et suyunu ekleyelim kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım Suyunu çekince pilavımız hazır??