iltasyazilim
FD Üye
PATLICAN REÇELİ
Malzemeler
100 tane patlican icin
10 kg seker
3 tane limon
2 paket vanilya
50gr zey
20 gr limon tuzu
Patlicanlari pürüzsüz ince bir sekilde
soyulurBicakla bas tarafini capraz
sekildebiraz kesilir ve patlicani bir kac
yerine bicakla delikler acilirSonra bir kova
icindesuya atilir
12 saat sonra patlicanlar bol su ile
yikanirBol su kaynatilir sapla limon tuzu
atilip birguzel haslanir yaklasik 30 dak
Haslandiktan sonra patlicanşlari tekrar bir
kova su icine alinir sonra normal bir
buyukkazana su konulur ve icine seker
konur kaynamaya basladigi zaman
patlicanlari elinle sıkıpsonra sekerli suya
atilir2 saat kaynar ve piştikten sonra
limonlar dilimlenir pişenpatlıcana eklenilir
altı kapatıldıktan sonra vanilya eklenilir
karıştırılır
Malzemeler
100 tane patlican icin
10 kg seker
3 tane limon
2 paket vanilya
50gr zey
20 gr limon tuzu
Patlicanlari pürüzsüz ince bir sekilde
soyulurBicakla bas tarafini capraz
sekildebiraz kesilir ve patlicani bir kac
yerine bicakla delikler acilirSonra bir kova
icindesuya atilir
12 saat sonra patlicanlar bol su ile
yikanirBol su kaynatilir sapla limon tuzu
atilip birguzel haslanir yaklasik 30 dak
Haslandiktan sonra patlicanşlari tekrar bir
kova su icine alinir sonra normal bir
buyukkazana su konulur ve icine seker
konur kaynamaya basladigi zaman
patlicanlari elinle sıkıpsonra sekerli suya
atilir2 saat kaynar ve piştikten sonra
limonlar dilimlenir pişenpatlıcana eklenilir
altı kapatıldıktan sonra vanilya eklenilir
karıştırılır