Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır? En kolay yelpaze kebabı tarifi

Patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır? En kolay yelpaze kebabı tarifi
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlicanli_yelpaze_kebabi_nasil_yapilir_en_kolay_yelpaze_kebabi_tarifi_1619170241_896.jpg

Patlıcan ve etin eşsiz ahenginden bahsetmeye gerek bile yok. Bu ahengin en hoş örneklerinden biri de patlıcan yelpaze diye de bilinen yelpaze patlıcan kebabı. Şık sunumuyla herkesin çok beğeneceği yelpaze patlıcan kebabını yanında pilavla servis etmelisiniz. İşte enfes yelpaze patlıcan kebabı tarifimiz…

Patlıcan ve etin eşsiz ahengi patlıcan seven herkesi kendine hayran bırakır. Bu ahengin en hoş örneklerinden biri de patlıcanlı yelpaze kebabıdır. Şık sunumuyla herkesin çok beğeneceği patlıcanlı yelpaze kebabını yanında pilav ve sarımsaklı yoğurtla yemelere doyamayacaksınız. Gelinim mutfakta programında gelinlerin hünerlerini sergilediği patlıcanlı yelpaze kebabı tanımından sonra, meskenlerinde iftar hazırlığı yapan hanımlar patlıcanlı yelpaze kebabını aramaya başladı. Hem görünümü hem de tadıyla hafızalara yer eden patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır sorularının karşılığı niteliğinde nefis bir tanım hazırladık.



YELPAZE KEBABI TANIMI:

GEREÇLER

2 adet patlıcan
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Tuz

Sosu için;

1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
Kekik
Tuz



YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra uzunluktan ikiye bölün.

Düz tarafını tezgâha yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine 1 santimetre aralıkta derin kesikler atın.

Her 6-7 kesikte bir dilimleyip patlıcanı ayırın.

Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.

Bu esnada soğan ve sarımsağı rendeleyip tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin ve yoğurun.

Yoğurduğunuz harcı suyunu süzdüğünüz patlıcanların kesiklerine taşırmadan doldurun ve fırın kabına yerleştirin.



Sos gereçlerini farklı bir kâsede karıştırıp sosu patlıcanların üzerine dökün.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

Sosu bir kaşık yardımıyla orta ara patlıcanların üzerine gezdirerek yemeğinizi pişirin.

Sıcak servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt